To je to što me zanima!

Za mediteranski ugođaj doma birajte nježne nijanse terakote

Ovaj tip podne obloge neodoljivo izgleda u malom stanu ili dalmatinskoj vili, a lako se kombinira sa svim materijalima i bojama. Terakota je najbolji izbor kad želite pretvoriti prostor u opuštajuću oazu
Vidi originalni članak

Keramičke pločice od terakote odlično su rješenje u svim mediteranskim prostorima, no dobro se “snalaze” i u kontinentalnim interijerima. Dodatan plus takve podne obloge je što s vremenom na sebe prima patinu koja će dati svakoj prostoriji posebnost i karakter.

SVEVREMENSKI KOMAD Kraljevski užitak: Ljuljačku iz vrta preselite u dnevni boravak

Terakota je najbolji izbor kad je riječ o podlozi za pretvaranje prostora u opuštajuću oazu inspiriranu južnim krajevima europskoga kontinenta. Ipak je riječ o tradicionalnome materijalu kojim odišu stare španjolske kuće, dalmatinske vile, grčke taverne i talijanske terase. Osim izgleda, postavljanje pločica je pitanje praktičnosti. 

Atraktivan prostor

U toplim klimatskim uvjetima pločice održavaju prostor hladnim i ugodnim, a terakota je materijal koji će svojom nenametljivošću učiniti prostor atraktivnim, a boravak u njemu ugodnim.

Podovi prekriveni terakotom posjeduju toplinu koja može nadoknaditi šarm koji bi mogao nedostajati prostorima u kojima biramo bijelu boju kao dominantnu. Kombinacijom nijansi od zagasito žute, boje naranče, blijedocrvene, bež i smeđe, koje terakota nosi u sebi, stavlja se akcent na pod, ali s pravom dozom umjerenosti.

Terakota podovi savršeno se slažu s drvenim gredama, kamenim lukovima, detaljima elegantne bronce i jantara. 

Slaganje s bojama

Dovoljno je da samo jedan detalj u prostoru gdje ste pod naglasili terakotom obojite u plavo i prostor će cijele godine zračiti vedrom energijom ljeta.

Ako izaberete samo kremaste, umirujuće tonove s dominantnom bijelom, igrat ćete na sigurnu opciju uz koju ne možete pogriješiti ako vam je cilj da prostor zrači neutralnošću i smirenošću. Terakota je prilagodljiva i potpuno neodoljiva jednako u malom stanu kao i u raskošnim vilama. 

ORIGINALNO Kamen: Prirodan materijal koji voli svaki stil uređenja prostora

Prilagodljiva

Odlično se uklapa u bilo koji ambijent i kombinira s bojama i materijalima od onih zagasitih do vedrih i kričavih. Na vama je otkriti što vas najviše veseli i u kakvom biste prostoru voljeli boraviti uz dizajn s vlastitim potpisom.

Neuništiva i funkcionalna

Terakota je popularan materijal u Engleskoj, Španjolskoj, Italiji i Francuskoj. Izdržljiva je, diše i daje prirodni sustav za prijenos vode i topline, traje stotinama godina, a može se oblikovati tako da pretvara zgrade u umjetnička djela.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • 18.08.2018.

    A je lijepa je terakota....ali meni je prelijepa bijela!!😍 Bijeli ili sivo bijeli kamen ..bež kamen..onako prirodan ili gladak..izlizan...drvo..puno drveta u detaljima namještaja..a pod bijeli...ratan.. plave boje stakla..lavanda i ruzmarin..kaktusi i masline..i ništa više..

Komentiraj...
Vidi sve komentare