To je to što me zanima!

Britanka koja je pala s kruzera zapravo je vrlo odlučno skočila

Kay Longstaff u Jadransko je more s kruzera pala u subotu oko ponoći, 18. kolovoza. To je barem priča koju je ispričala i hrvatskim medijima. No, istraga je pokazala nešto sasvim drugačije...
Vidi originalni članak

Punih desetak sati 46-godišnja Britanka Kay Longstaff je provela u Jadranskom moru prije nego što su je 19. kolovoza ujutro pronašli pripadnici ophodnog broda Obalne straže RH 'Cavtat'. Prije 'pada' u more, kako je to opisala istražiteljima, Longstaff je vrijeme provodila sa svojim partnerom Craigom Raymentom na palubi kruzera 'Norwegian Star'. 

Kada se Rayment odlučio povući u njihovu kabinu, Britanka je jednostavno nestala sa sedme palube i završila u moru. Bio je to pad od 23 metra, a udarac je bio toliko silan da je Longstaff pri udarcu u površinu vode ozlijedila lice, piše Daily Mail

Pogledajte video:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

 

Danas, točno tjedan dana nakon pronalaska Britanke, dvije su neovisne istrage - hrvatska i talijanska - pokazale da je 46-godišnjakinja namjerno i dobrovoljno skočila u more te da je pritom bila 'vrlo odlučna'. 

Ono što ostaje u zraku je, dakako, pitanje - zašto? Njen otac je britanskim medijima rekao da je Longstaff prolazila kroz 'vrlo teško razdoblje' pa je moguće da je njen skok zapravo bio vapaj upomoć...

No isto tako, istragom je zaključeno da su Longstaff i njen partner cijeli dan pili te da je njegovom odlasku u kabinu prethodila njihova svađa. Emocionalno stresna situacija u kombinaciji s alkoholom također je mogla Britanku 'gurnuti preko ruba'. 

Longstaff je u međuvremenu ostala pri svojoj priči 'da je pala unatraške', a istražitelji ne isključuju ni opciju da se Britanka, usred alkoholiziranosti i šoka, jednostavno ne sjeća da je skočila sama. 

Desetak sati na pučini je preživjela plutajući i pjevajući, a rekla je da joj je pritom pomogla i dobra tjelesna forma koju održava yogom. 

S obzirom da je potraga za njom uključivala tri plovila i jedan zrakoplov, spašavanje je koštalo milijune kuna, no to će sve pasti na leđa hrvatskih poreznih obveznika. Naime, piše Daily Mail, hrvatsko Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture je otkrilo da ih međunarodni sporazum sprječavaju da nekome naplate ovakve akcije spašavanja. 

 

Idi na 24sata

Komentari 196

  • ZdenkoPavicic 27.08.2018.

    Nema tu dileme, kad netko svjesno prouzroči troškove, to automatski ide na trošak te osobe ili na trošak kompanije vlasnika kruzera za čijim putnikom je bila potraga, te priče da ide na trošak poreznih obveznika ostavite za dječje vrtiće!!

  • mimidu 27.08.2018.

    Mi smo čini mi se, jedina zemlja koja ne naplaćuje ono što bi trebali i imamo pravo - a to je spašavanje ovakvih bisera. Ma koliko je HGSS turista spasio, jer su u brda išli u sandalama? Besplatno! Sad ova biserka! Mislim, izvolite račun.

  • domoljub029 27.08.2018.

    Kada se u Engleskoj i Svijetu pročuje da je u Hrvatskoj spašavanje potpuno BESPLATNO i da sve plaćaju bogati Hrvatski stanovnici svi nadolazeći turisti će skakati po kojekuda a Hrvati će da ih traže hahaha

Komentiraj...
Vidi sve komentare