To je to što me zanima!

David (104) je dobio kraj kakav je htio: Švicarci ga eutanazirali

POŽALIO ŠTO JE TOLIKO POŽIVIO: Hvaljeni ekolog i botaničar, koji nije bio smrtno bolestan, rekao je da se na to odlučio jer je bio sve manje sposoban brinuti se sam za sebe
Vidi originalni članak

Australski znanstvenik David Goodall (104) eutanaziran je u četvrtak u klinici u Švicarskoj, objavila je organizacija Exit International koja se bori za pravo na eutanaziju, prenosi BBC.

Umro je mirno u 12.30 sati u Baselu, objavio je Exit International.

POGLEDAJTE VIDEO:

Hvaljeni ekolog i botaničar, koji nije bio smrtno bolestan, rekao je da se na to odlučio jer je bio sve manje sposoban brinuti se sam za sebe. 

'NE ŽELIM VIŠE ŽIVJETI' Australac (104) otpjevao Odu radosti prije svoje eutanazije...

U svojem posljednjem javnom istupu, rekao je da ga je interes javnosti iznenadio.

U intervjuu u povodu svojeg rođendana prošli mjesec, rekao je: "Nisam sretan. Želim umrijeti. To nije posebno tužno. Tužno je ako se to čovjeku ne dopusti."

POGLEDAJTE VIDEO:

Goodallu nije bilo dopušteno potpomognuto samoubojstvo u Australiji i morao je doputovati u Švicarsku.

IMA 104 GODINE I DOSTA MU JE Oprostio se i odletio u Basel po smrt: 'Jedva čekam eutanaziju'

- Radije bih skončao u Australiji, stvarno žalim što Australija kasni za Švicarskom - u pitanju prava na smrt, objasnio je u srijedu uoči eutanazije.

POGLEDAJTE GALERIJU:

Stogodišnjak je izrazio nadu da će zanimanje medija za njegov slučaj potaknuti Australiju i druge zemlje da razmotre svoja zakonodavstva.

Goodall je neuspješno pokušao počiniti samoubojstvo početkom godine.

Idi na 24sata

Komentari 105

  • biberrr 12.05.2018.

    Ubzo će Plenki i kod nas uvesti eutanaziju da se riješi bar dijela penzionera. Penzioneri slabo iseljavaju,a mirovinski sustav je pred raspadom. Zato mediji toliko reklamiraju najstarijeg samoubojicu Davida.

  • 11.05.2018.

    više nije htio zivjet dočekao 104 godine

  • La-la_1 11.05.2018.

    Eutanazija ili potpomognuto samoubojstvo...definitivno sam za...da mi se sta dogodi i zavrsim paralizirana u krevetu...i da ovisim o drugima i da trosim novce za svoju mozda potencijalnu gresku dogadaja koji je uzrokovao takav zivot...radije bi da me smaknu...da nisam na teret drugima...jer nemogu svojoj zajednici,obitelji doprinosit...ovo su ljudi sa visom svijesti...tako da laka mu zemlja...dao je sta je dao...star je i svijestan da nemoze vise davat i tu je kraj...

Komentiraj...
Vidi sve komentare