To je to što me zanima!

Djeca monstrumi bolesnu curu objesili o uže za preskakivanje

Vršnjačko nasilje potreslo je Australiju nakon što je u medijima izašla priča o bolesnoj 10-godišnjoj djevojčici koju su školski kolege objesili na drvo užem za preskakanje. Srećom, preživjela je
Vidi originalni članak

Ovaj jeziv slučaj dogodio se u jednoj katoličkoj osnovnoj školi u Perthu. To je škola koja se hvali svojom sredinom, a za moto ima: "ljubav, zajedništvo i mir". 

Desetogodišnjakinju s teškom urođenom srčanom manom srećom je pronašao jedan od profesora i prerezao uže prije nego što je bilo prekasno. Njezina majka Belinda kazala je australskim medijima da Amber ima rupu u srcu zbog čega je postojala veća vjerojatnost da sve završi kobno. 

- Amber je mnogo toga prošla, pretrpjela toliko boli i užasnih situacija koje mnoga djeca, hvala Bogu, nikada neće doživjeti - istaknula je Belinda Yoon te dodala da su njezinu kćer vršnjaci i prije maltretirali. 

Nakon što su ju pokušali objesiti, mala Amber krenut će i psihijatru jer pati od teške anksioznosti. 

Škola se još nije oglasila, a australski mediji javljaju kako niti jedno dijete još nije ni ispitano, a kamoli kažnjeno zbog ovog napada. 

Belinda se oglasila i na Facebooku o cijelom incidentu. 

- Imamo problema s Amber, zbog maltretiranja joj jača njezina psihološka anksioznost. Profesori u školi su toga jako svjesni jer smo bili već na nekoliko sastanaka s njima oko toga. U petak su njezini vršnjaci zavezali oko njezinog vrata uže za preskakivanje i objesili ju za drvo tako da su joj nožni prsti jedva dodirivali tlo. Nije mogla disati. Jedini razlog zašto je živa je to što ju je primijetio jedan od profesora i brzo ju spustio. Škola me uopće nije obavijestila da se to dogodilo niti su za nju zatražili ikakvu medicinsku pomoć. Saznala sam to nakon škole kada je Amber došla doma, počela plakati i sve mi rekla. Cijelo poslijepodne je sjedila u uredu u školi, nitko nije bio uz nju da ju utješi, morala je školi napisati izjavu - napisala je njezina majka na Facebooku. 

Idi na 24sata

Komentari 72

  • GOVORIM-istinu 12.09.2018.

    Najvjerovatnije su dječica to vidjela u "bezazlenim igricama", jer za njih ubiti nije ništa, nema više nikakve empatije i milosrđa - ubiti nekoga u igricama je poput udisanja zraka, na tisuće svakog dana ! Djeca teže razlikuju stvarnost od igrice u kojoj možeš istog čovjeka ubiti tisuće puta, zato su često vrlo brutalna i zločesta prema vršnjacima koji im se po nečem ne dopadaju. No tome dosta kumuju i roditelji, koji dopuštaju takve zločudne igre, a šta ni ne čudi ako znamo da su roditelji te djece većinom isto odrastali na takvoj zabavi. Oni bezobrazno tvrde protivno svakom razumnom zaključivanju, da "su svaki dan satima visili na takvim igricama i nisu nikada nikog ozljedili", jer igrice nemogu negativno djelovati na psihu u značajnijoj mjeri. No vrlo dobro se zna šta je Isus rekao, utvrdio je da zle misli izlaze iz srca čovjekovog, a tamo dolaze iz uma, ako ga "hranimo" zlim mislima ! Ubiti bilo koga ne može biti dobra misao, to bi trebalo izazvati gađenje i odbojnost kod normalnih ljudi, ali ako to proživiš stotine puta svakog dana, urođena savjest ti otupi i više ne reagiraš kako bi trebao.

  • dd99 04.09.2018.

    Ako ne bi škola preuzela odgovornost i roditelji nad svojom djecom mislim da ja znam tko bi unio reda...

  • Archangel711 04.09.2018.

    To je onaj "PRAVI KATOLIČKI" odgoj:ubij, osakati, uništi, podijeli, ukradi

Komentiraj...
Vidi sve komentare