Pripremi se za maturu: Ovo su testovi iz obveznih predmeta

Za sve maturante koji žele provjeriti svoje znanje donosimo vam provedene ispite obveznih predmeta u ljetnom roku 2016./2017. koje nam je ustupio Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja
Vidi originalni članak

Na vrijeme provjerite raspored polaganja za ljetni rok jer prijave ispita državne mature završavaju 15. veljače 2018. godine u 12.00 sati. Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja na službenim stranicama ima i kalendar polaganja ispita državne mature za školsku godinu 2017./2018.

Na stranicama Nacionalnog centra za vrednovanje obrazovanja postoje i priručnici koji će olakšati prijavu državne mature. Namijenjeni su učenicima koji 2017./2018. završavaju 4./5. razred u srednjim školama, ali i kandidatima koji su četverogodišnje/petogodišnje obrazovanje završili od 2010. do 2017. godine u srednjim školama te svima koji završavaju najmanje četverogodišnje obrazovanje u sustavu obrazovanja odraslih u Hrvatskoj.
 

Prijave u sustav različite su za pojedine kategorije kandidata te je važno pratiti naslovnicu mrežne stranice www.ncvvo.hr i www.postani-student.hr.

Također, nužno je dobro pročitati i prihvatiti Opće uvjete prijava ispita državne mature i studijskih programa prilikom prve prijave. Za sve dodatne informacije o prijavama ispita državne mature možete kontaktirati Infocentar na broj telefona 01/4501 899 ili pitanja poslati na adresu e-pošte info.centar@ncvvo.hr

U roku od 15. veljače pa do 7. svibnja naknadna prijava i promjena prijavljenih ispita bit će moguća samo uz opravdane razloge. Opravdani razlozi su, primjerice, teži zdravstveni problemi u razdoblju trajanja prijava ispita te smrt u obitelji, prometna ili druga nesreća.

Od 15. veljače do 17. svibnja 2018. traje odjava prijavljenih ispita. Odjava je važna, jer ako se ispit na koji ne planirate izaći u tom roku ne odjavi i ne prilože dokazi o opravdanosti izostanka u propisanim rokovima, smatra se da je ispitni rok iskorišten i pristupnik tada mora platiti naknadu troškova polaganja ispita.

Prijave fakulteta i studijskih programa kreću 1. veljače 2018. godine u 09:00 sati. Studijski program maturanti u sustavu mogu prijaviti sve do dana objave konačnih rezultata državne mature, 16. srpnja 2018. Kraj školske godine za maturante je 22. svibnja, a ovogodišnji ljetni ispitni rok mature kreće 7. lipnja 2018. Objava rezultata je 11. srpnja, rok za prigovore 13. srpnja, a konačna objava rezultata je 16. srpnja 2018, piše portal srednja.hr.

Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja objavio je ispitne kataloge za akademsku godinu 2017./2018. Objavljeni su ispitni katalozi iz obaveznih i izbornih predmeta, a isti se mogu naći na službenoj stranici NCVVO-a. No za sve maturante koji žele provjeriti svoje znanje donosimo vam i provedene ispite obveznih predmeta u ljetnom roku 2016./2017. iz hrvatskog, matematike i engleskog jezika koje nam je ustupio Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja.

*Preporučujemo download s desktop računala jer se radi o većim zip fileovima.

ISPIT IZ HRVATSKOG JEZIKA - A 
ISPIT IZ HRVATSKOG JEZIKA - B

ISPIT IZ MATEMATIKE - A
ISPIT IZ MATEMATIKE - B

ISPIT IZ ENGLESKOG - A
ISPIT IZ ENGLESKOG - B

Idi na 24sata
Komentari (49)
 • vilo moja_

  Dragi maturanti, sretno vam bilo..

  21. 1. 2018,   20:02
 • Deleted user

  ma kakva matura, kakvi fakulteti...ili hdz ili baustela

  23. 1. 2018,   20:23
 • freundin

  prije nije bila ta drzavna matura, imali smo obicnu maturu i tu bi svi prolazili..........peglaju tu djecu kao d ace svi biti malte ne neki strucnjaci i filozofi............bolje neka ih puste da se namiru pripreme za prijamne ispite za fakultet ...

  25. 1. 2018,   09:29
24sata.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja.