Eksplozija u Splitu: Radniku (50) morali su amputirati nogu

Za sada se zna da je došlo do eksplozije kompresora vanjske jedinice klimatizacijskog uređaja. Međutim, još se utvrđuje zašto i kako je eksplodirao - potvrdili su nam iz policije...
Vidi originalni članak

Serviser klima-uređaja, starosti 50 godina, koji je u ponedjeljak  na zgradi u Splitu zadobio teške i za život opasne ozljede i kojemu je, osim što je zadobio duboke opekline, amputirana i noga, danas se osjeća bolje. Za Slobodnu Dalmaciju to je potvrdio prof. dr. Nenad Karanović, šef Klinike za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivno liječenje KBC-a Split koji je dodao da je radnik prebačen u bolnicu Križine. 

Na Križine je premješten zbog potrebe za liječenjem opeklina jer se u toj bolnici nalazi Odjel plastične kirurgije, pa će njegovo liječenje tamo biti olakšano.

JOŠ NE ZNAJU UZROK Split: 'Eksplodirao kompresor vanjske jednice klima uređaja'

Tamo se od utorka navečer liječe i preostala dvojica servisera, od 19 i 49 godina, koji su u eksploziji također dobili teške tjelesne ozljede (opekline) opasne za život.

Eksplodirao kompresor

Danas poslijepodne završen je očevid strašne eksplozije na krovu stambene zgrade u Spinčićevoj ulici u Splitu, gdje je u ponedjeljak popodne oko 17.30 sati eksplodirala klima, teško ozlijedivši tri radnika.

- Za sada se zna da je došlo do eksplozije kompresora vanjske jedinice klimatizacijskog uređaja. Međutim, još se utvrđuje zašto i kako je kompresor eksplodirao - potvrdili su nam iz PU splitsko-dalmatinske.

EKSPLOZIJA ZATRESLA SPLIT Ozlijeđena tri radnika, dvojica teško, jedan se bori za život

Istražitelji, a uključeni su i stručnjaci za tu vrstu tehnike, provode ispitivanja i provjere oko uzroka eksplozije kompresora. U zgradi u Spinčićevoj svi stanovi vanjske jedinice klima imaju na krovu, gdje su tri radnika tijekom popodneva obavljali servis na jednoj od njih.

Idi na 24sata
Komentari (21)
 • pijun

  Ma koji užas odeš na posao i vratiš se doma kao invalid ...dečki brz oporavak želim i više pameti drugi put.

  12. 9. 2018,   07:50
 • zgb2zoran

  koliko se čuje radili tlačnu probu kisikom?? kompresor ima ulja, ne znam gdje im pamet bila

  11. 9. 2018,   23:55
 • Mecocome

  ako nista drugo ustedit ce na cipelama

  12. 9. 2018,   08:09
24sata.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja.