To je to što me zanima!

Flego i Miletić traže sastanak s Plenkovićem o isplati plaća

U posljednjih nekoliko dana, naveli su župan i gradonačelnik, svjedočimo izrazito teškoj i neizdrživoj situaciji u Uljanik grupi, gdje su radnici zbog neisplate plaća za srpanj krenuli u opći štrajk
Vidi originalni članak

Istarski župan Valter Flego i gradonačelnik Pule Boris Miletić uputili su u petak molbu za hitnim sastankom s predsjednikom Vlade Andrejom Plenkovićem na temu aktualne situacije u Uljanik grupi, priopćeno je iz Istarske županije.

U posljednjih nekoliko dana, naveli su župan i gradonačelnik, svjedočimo izrazito teškoj i neizdrživoj situaciji u Uljanik grupi, gdje su radnici zbog neisplate plaća za srpanj krenuli u opći štrajk.

NEMA KRAJA AGONIJI Prosvjed: Radnicima Uljanika pridružio se velik broj Puljana

Također, Vladi Republike Hrvatske upućen je još jednom apel da problematiku Uljanika postavi kao jedan od svojih trenutnih prioriteta te poduzme sve potrebne mjere, zajedno s Upravom i strateškim partnerom Uljanika, u cilju pronalaženja rješenja za opstanak brodogradnje i očuvanje radnih mjesta u Uljanik Grupi, stoji u priopćenju objavljenom na internetskoj stranici Istarske županije.

HORVAT: 'Trenutno ne nude model kojim bi se osigurala isplata plaća'

Radnici pulskog brodogradilišta Uljanik i riječkog brodogradilišta 3. maj, koje je dio Uljanik grupe, već tri dana štrajkaju tražeći plaće za srpanj. Uljanikovim radnicima danas su se u prosvjednom mimohodu pridružili i brojni građani Pule, izražavajući svoje nezadovoljstvo i prema lokalnoj vlasti pred sjedištima županijske i gradske uprave. 

RADNICI ULJANIKA NA ČEKANJU Gotov sastanak o Uljaniku, ali još se ne zna kad će stići plaće

Štrajkaški odbori ta dva brodogradilišta odlučili da se radnici u ponedjeljak upute u Zagreb na Markov trg i ondje zatraže isplatu srpanjskih plaća, a pridružit će im se i predsjednik Uprave 3. maja Maksimilijan Percan.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • cimerrr 26.08.2018.

    Ideesovci očerupali Uljanik,da nisu islaćivali savjetnicima po miljun i po kuna mjesečno,danas plaće ne bi bile problem. Sad ih trgovac Plenki ima u šaci, kupiti će ih kao partnere u slučaju da izgubi većinu u saboru, Radina je već davno kupio.

  • Tibo1 25.08.2018.

    zovite Bajagu neg vam zapjeva a Jakovcic neg opali striptiz i evo love

  • dahhmal 25.08.2018.

    Ovo je glupost kaj imaju traziti u Zagrebu halo gospodo kolko znam vi ste privatna tvrtka pa nek gazde prodaju bembare ili medke kaj vec imaju da daju place sigurno nisu sljakeri krivi za to jer kad ima para onda jazavci odmah podijele a kad nekaj zajebu bjeze u Zagreb kmecati zna se dobro da riba smrdi od glave

Komentiraj...
Vidi sve komentare