Gori kod Trogira: Vatrogascima pomažu kanaderi i Airtractor

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone, zračne snage su, zaključno s 11. rujna 2018. sudjelovale u gašenju 59 požara (20 u Splitsko-dalmatinskoj, 18 u Šibensko-kninskoj, 17...
Vidi originalni članak

Dva Canadaira CL-415 Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH krenula su u srijedu popodne u gašenje požara na području Križnjak-Plano kod Trogira.  

Gašenju se priključio i pilot Airtractora AT-802 koji se nalazio na protupožarnom izviđanju, a prethodno je sudjelovao i u gašenju požara koji se tek razvijao u Selcima na otoku Braču.

Tijekom jučerašnjeg djelovanja tri Canadaira na požarištu na Hvaru letjela su više od četiri sata i izbacila oko 200 tona vode. 

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone, zračne snage su, zaključno s 11. rujna 2018. sudjelovale u gašenju 59 požara (20 u Splitsko-dalmatinskoj, 18 u Šibensko-kninskoj, 17  u Zadarskoj, dva u Dubrovačko-neretvanskoj te po jedan u Istarskoj i Primorsko-goranskoj županiji).

Uz gašenje požara, provedena su i 54 protupožarna izviđanja sa protupožarnim avionima u županijama priobalja, dok je tim besposadnih zrakoplovnih sustava (BZS "Skylark I") za rano otkrivanje požara bio angažiran 11 puta.

Zračne snage PP NOS OS RH su u dosadašnjem dijelu protupožarne sezone (od 1. lipnja) ostvarile 326 sati naleta, pri čemu je izbačeno 7237 tona vode te je helikopterima Mi-8 MTV prevezeno 19 vatrogasca te 12 tona tereta do požarišta.

Idi na 24sata
Komentiraj, znaš da želiš!
24sata.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja.