To je to što me zanima!

Hrvati, pomozite: 'Zaveo mi je 12-godišnju kćer i nestali su...'

Maria-Brigitte Henselmann i Bernhard Haase nestali su 2013. godine. Traže ih policije cijelog svijeta, pa i naša. Bernharda njemačka policija tereti za otmicu djeteta i seksualno iskorištavanje
Vidi originalni članak

Maria-Brigitte Henselmann iz Freiburga je početkom 2012. godine na internetu upoznala mladića (14) imena Karlchen. Ona je tada imala 12 godina. Dobro su se slagali i razumjeli.

U svibnju iste godine Marijinu majku je nazvala policija. Rekli su joj da Karlchen nije 14-godišnjak nego da se zove Bernhard Haase, da je u pedesetima i da je obiteljski čovjek. Monika Beisler je odmah razgovarala sa svojom kćeri. Maria joj je rekla da ona zna da Karlchen nije njezin vršnjak i da se sa muškarcem koji je od nje stariji 40-ak godina već nekoliko puta susrela, piše Stern.

Monika je upozorila kćer. No Maria ju nije slušala i nastavila je kontaktirati Bernharda. Par je flertovao i potajno se nalazio. 4. svibnja 2013. Monika je zadnji put vidjela kćer.

Istu je večer otišla na policiju i prijavila nestanak. Djevojku dosad nisu našli. Policija pretpostavlja da je dobrovoljno otišla s Bernhardom. No zakon je jasan. Policija je podigla međunarodnu tjeralicu. Za pomoć je zamolila i hrvatsku policiju.  

Bernharda traže zbog otmice djeteta i seksualnog prijestupa, a Mariju-Brigitte kao nestalu osobu. Prijatelji električara Bernharda opisuju kao uzornog obiteljskog čovjeka koji se jedno vrijeme aktivirao u politici, no njegova žena ga je još 2012. godine prijavila jer se predstavljao kao Karlchen i razgovarao na internetu s djevojčicama. Novinari su objavili brojne fotografije nestalih, pokrenuta je kampanja, uključilo se puno ljudi, no njima niti dalje nema traga.

Policija je posumnjala da par bježi u Škodi Octaviji i da je s njima pas imena Simba. Auto i psa pronašli su dva mjeseca nakon nestanka djevojke i muškarca na jugu Poljske. Tablice na automobilu su bile ukradene u Njemačkoj, a pas je bio vezan u jednom dvorištu. Uključila se i poljska policija koja je otkrila da su mještani duže vrijeme viđali Mariju i Bernharda.

Policija je dosad ispitala 1000 tragova. Monika Beisler također traži kćer. Napravila je internet stranicu i stranicu na Facebooku. Prije njezinog 17. rođendana napisala je:

- Znam da znaš da te nikada neću prestati tražiti. Naći ću te kako god znam. Sretan ti rođendan, ma gdje bila...

Iduće godine će Maria-Brigitte imati 18 godina i bit će punoljetna i od tog trenutka smije raditi što ju je god volja. No policija kaže da niti onda neće odustati od slučaja jer i dalje postoji sumnja na iskorištavanje djeteta. 

Maria-Brigitte Henselmann je visoka oko 165 centimetara i teška oko 62 kilograma. Ima smeđu kosu, plavo/zeleno/sive oči. U međuvremenu je napunila 17 godina.

Bernhard Haase je u svibnju 2013. imao 52 godine. Visok je 178 centimetara, jače tjelesne građe. U trenutku nestanka imao je smeđu prosijedu kosu i bio je polu ćelav. Ima smeđe oči.

Pozivamo građane, ukoliko imaju informacije o ovim osobama, da ih mogu dostaviti policiji na broj 192, na e-mail adresu policija@mup.hr. Također, sve informacije je moguće dojaviti i njemačkoj policiji, a kontakt možete pogledati ovdje , stoji na stranici nestali.hr.

Idi na 24sata

Komentari 85

  • Pobeglica 10.08.2017.

    Nedjelja kad je otiso Hase

  • kokaza10 10.08.2017.

    Za ovakve treba uvesti obveznu kastraciju!

  • amiceli 09.08.2017.

    Pa vi dajte djetetu da ima facebook ccc uzas

Komentiraj...
Vidi sve komentare