To je to što me zanima!

Hrvatica šipkom tukla gay par: 'Znam da nisu svi Hrvati takvi'

Gay par u Belgiji brutalno su pretukli Hrvatica Jasmina R. i njezin suprug. Povod je bila mržnja prema homoseksualcima. Napadnuti par je izjavio kako znaju da njezino ponašanje nema veze s Hrvatskom
Vidi originalni članak

Imam mnogo prijatelja iz Hrvatske, crtača stripova poput mene, i znam da njezino agresivno ponašanje nema nikakve veze s Hrvatskom, izjavio je Mauro Padovani, Talijan s belgijskom adresom. Padovani i njegov suprug Thomas Freeman prije nešto više od mjesec dana bili su žrtve brutalnog homofobnog napada Hrvatice Jasmine Ramić (21) i njezinog supruga, bugarskog državljanina Cema Bozkurta (23).

Reporteri Večernjeg lista posjetili su grad Gent i napadnutog Padovanija, koji je ispričao neke detalje samog incidenta. Kako kaže, njihovi susjedi, Ramić i njezin suprug Bozkurt izrazili su mržnju prema homoseksualcima čim se par uselio u ulicu zgradu u ulici Afrikalaan.

Napadu prethodio niz incidenata

– Svaki put kad bi me vidjela na ulici, ona bi mi dobacivala pogrdne nazive za homoseksualce. Jednom prilikom s balkona svoga stana, koji je točno iznad nas, gađala me dvjema ciglama dok sam stajao na našem balkonu. Bacala je i jaja, donje rublje… Zvao sam policiju, ali oni nisu ništa učinili, samo su napisali izvješće – prepričao je Mauro Padovani za Večernji list.

NAPAD U BELGIJI Priveli Hrvaticu: Metalnom je šipkom brutalno tukla gay par

Prilikom posljednjeg napada, Padovani i Freedman ulazili su u svoj automobil kad je na Freedmanovu stranu, tvrdi Padovani, prišla Jasmina Ramić i pljunula u staklo. Freedman je otvorio i pitao je u čemu je problem. Umjesto odgovora, dobio je udarac.

Zatim su Thomasa, prepričao je Padovani, izvukli sa suvozačkog sjedala i počeli mlatiti. Padovani je u tom trenutku uzeo polugu za zaključavanje volana i s njome pokušao obraniti supruga i otjerati napadače.

Međutim, Ramić i njezin suprug uzeli su mu polugu i Padovaniju razbili glavu, a Freedman je završio s dvije frakture kralješka. Padovani je pretrpio više udaraca metalnom polugom po rukama, nogama i leđima, ali srećom bez lomova. S druge strane, Padovanijev suprug Thomas boluje od Alzheimerove bolesti, a njegovo zdravstveno stanje nakon ozljeda je osobito teško pa je na liječenje otputovao u SAD.

'Ne zna ona hrvatski...'

Datum suđenja još nije poznat, a Jasmina, početak sudskog procesa čeka na slobodi, dok je njezin suprug u pritvoru.

Reporteri Večernjeg pokušali su razgovarati i s napadačicom, no ispalo je da Ramić ne govori baš tečno hrvatski. 

Stoga je pozvala svoju majku da prevede njezine tvrdnje da 'nije tačno što oni' misleći pritom na premlaćene žrtve, 'kažeju u novinama, razumeš'.

- Ne zna ona dobro hrvatski, zna belgijski – izjavila je majka osumnjičene Jasmine za Večernji. 

Njezina majka navodno je iz Zagreba, a u Belgiju je odselila prije 29 godina. 

Prema izvorima iz lokalne policije, Jasmina Ramić je još kao maloljetnica bila sklona prijestupima, a navodno je napala i vozača autobusa. Njezin školski prijatelj s kojim je svojedobno živjela izjavio je da je kupio barem tri-četiri televizora jer bi ih Jasmina često razbijala 'kad bi postala agresivna'.
 

Idi na 24sata

Komentari 81

  • 12.09.2018.

    dobro su i napravili!

  • glinac 12.09.2018.

    ***Admin***: Poštovani, molimo vas da ne komentirate opomene Admina. Za sve dodatne informacije uvijek se možete javiti na e-mail zona@24sata.hr.

  • cajger 11.09.2018.

    i to su neki muži kaj ih baba zašora

Komentiraj...
Vidi sve komentare