‘Ivan bio nesretan i pun bijesa. Otac nije shvaćao kakav je’

Ivan Nujić (41) završio je u istražnom zatvoru Remetinec zbog opasnosti da opet napadne. Njegova teta kaže kako se tragedija mogla izbjeći. Nakon sestre, izgubila je šogora
Vidi originalni članak

Prije mjesec dana došla sam u Travno da vidim Ivka i Ivana. Nekoliko puta bila sam kod zgrade ne bi li ih srela. Zvonila sam na vrata no nitko se nije javljao. Imala sam osjećaj da će se nešto loše dogoditi, rekla nam je teta Ivana Nujića (41) koji je osumnjičen za ubojstvo oca Ivka.

Your browser doesn’t support HTML5 video

Uhićeni muškarac je 1997. ubio njezinu sestru i svoju majku Anđelku. Iako ona dugo ne živi u Hrvatskoj, pokušavala je uspostaviti kontakt s obitelji.

- Ivana nisam vidjela otkad su ga uhitili prvi put za ubojstvo. Jako se dobro sjećam tog srpnja 1997., a sve je počelo kad sestru nisam mogla dobiti na telefon. Zvala sam i javljala se njezina kćer i Ivanova sestra koja je rekla da ne zna gdje je majka - prisjetila se teta. Nekoliko dana dolazila je do stana i svaki put Ivan bi otvorio vrata i rekao kako ne mogu ući. Na pitanja nije odgovarao.

MONSTRUM Psiho iz Travnog: Oca je davio, a zatim mu je prerezao grkljan

- Isključio je zvono pa smo svaki put morali kucati na vrata. Kad smo došli s policijom uspjeli smo ući. Ivan je legao na kauč. Tražili smo ga ključ od kuhinjske smočnice no na kraju smo morali provaliti unutra - ispričala je teta. Kad su unutra ugledali tijelo ubijene Anđelke, policajac je uhitio Ivana. Vezao ga je lisicama i odveo iz stana.

- Ne mogu zaboraviti trenutak kad sam vidjela tijelo svoje sestre. Svi su otišli iz stana, a ja sam ostala sama. Upalila sam svjetlo i vidjela sam je izbodenu - prisjetila se mučnih trenutaka sestra ubijene. Dodala je kako je Anđelka bila divna te da je s njom provodila puno vremena. Ivka je zadnji put vidjela prije pet godina.

U STANU U TRAVNOM Ubojstvo u Zagrebu: Izbodeni i osumnjičeni su iz iste obitelji?

- Našli smo se u jednom kafiću. Rekao je kako je Ivan na psihijatriji na liječenju. Mislim da je Ivko pogriješio jer nije shvaćao kakav mu je bio sin. On za mene nije bio lud, no bio je pun bijesa i tuge. Trebali su mu pomoći, a ne praviti ga ludim - smatra Ivanova teta. Nakon nove tragedije ponovno će doći u Zagreb, jer ju kao člana obitelji zanima što će sustav sada napraviti s Ivanom.

Prema posljednjim informacijama, policija je u subotu uvečer dovršila cijelu kriminalističku istragu. Predali su ga pritvorskom nadzorniku te je noć proveo iza rešetaka. U nedjelju je završio u istražnom zatvoru Remetinec. Naime, nakon podignute kaznene prijave za ubojstvo odveli su ga sucu istrage Županijskog suda u Velikoj Gorici. Na pitanja nije želio odgovarati i branio se šutnjom. Sudac je prihvatio zahtjev Dorha i pritvorio 41-godišnjaka zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti da ponovno napadne druge ljude. Za vrijeme boravka u Remetincu Nujić će morati razgovarati sa psihijatrom vještakom koji će procijeniti je li muškarac uopće ubrojiv. O svemu bi se u ponedjeljak trebao oglasiti i Centar za socijalnu skrb Zagreb koji je bio nadležan za obitelj.

Idi na 24sata
Komentari (138)
 • SKY1

  U ovom slučaju su krive institucije što su teškog psihičkog bolesnika pustili na slobodu. Baš čitam nedavno, za 9 godina iz zatvora izlazi Srđan Mlađan. Zar će se opet ponoviti ista situacija? Zašto institucije dozvoljavaju da takve osobe budu na ...

  2. 9. 2018,   21:35
 • Plavusa 13 Pink G

  "Centar za socijalnu skrb Zagreb koji je bio nadležan za obitelj."...zanima me kad su zadnji put vidjeli bilo kojeg clana ove jadne obitelji. Kazem VIDJELI! O poduzimanju icega bolje da ni ne pitam.

  2. 9. 2018,   21:33
 • ajetodoo

  Da je on za 20 godina provedenih na psihijatriji i zatvoru stručno tretiran/liječen, ne bi nakon puštanja na slobodu njegovo psihičko stanje eskaliralo na najgore. Na njegovom FB profilu očigledno je da sjećanja na njegovo djetinjstvo i stanje u familiji ...

  2. 9. 2018,   21:50
24sata.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja.