Jača uragan Florence: Naredili su evakuaciju na obali SAD-a

Uragan se kreće brzinom od 20 km na sat u smjeru sjeverozapada i trebao bi u utorak i srijedu prijeći između Bahama i Bermuda. U četvrtak bi mogao pogoditi američku obalu...
Vidi originalni članak

Uragan Florence se pojačao u ponedjeljak i prešao u kategoriju 4 pa su vlasti naredile prve evakuacije na istočnoj obali Sjedinjenih Država.

Uz vjetrove koji pušu brzinom i do 195 km/h, uragan bi mogao pogoditi američki kontinent ovog tjedna.

Nakon Sjeverne i Južne Karoline, Virginija je proglasila izvanredno stanje tijekom vikenda kako bi se pripremila na moguće posljedice udara.

Vlasti Sjeverne Karoline su naredile prve evakuacije stanovnika otoka Hatteras, a od utorka i iz drugih zona obalne turističke regije Outer Banks.

Uragan se kreće brzinom od 20 km na sat u smjeru sjeverozapada i trebao bi u utorak i srijedu prijeći između Bahama i Bermuda. U četvrtak bi mogao pogoditi američku obalu.

Američki predsjednik Donald Trump je u ponedjeljak najavio da iz sigurnosnih razloga otkazuje skup u sklopu kampanje koji je za petak bio predviđen u Jacksonu, u državi Mississippi.

Idi na 24sata
Komentari (9)
 • stef2

  Ima i u Hrvatskoj uragan “HDZ-SDP” umreženi uragan koji pljačka i opustošuje narod

  11. 9. 2018,   00:05
 • kloner111

  Zaustavi se, vjetre...

  11. 9. 2018,   09:58
 • Čarli1976

  Sve se sad vraća amerima jer su oni najveći zagađivaći prirode , a Trumpina odbija potpisati sve svjetske ugovore o zaštiti prirode i ozona.

  11. 9. 2018,   07:46
24sata.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja.