To je to što me zanima!

Lud od strasti: 'Sad si mi pred očima, u krevetu, bez gaćica...'

Američki predsjednik godinama je ljubovao sa svojom robinjom koja mu je rodila šestero djece, austrijski car se tješio u zagrljaju bečke glumice, a ruski car je pisao svojoj 25 godina ljubavnici strastvena ljubavna pisma
Vidi originalni članak

One su bile ljubavnice kraljeva, plemića, predsjednika i najbogatijih ljudi svog vremena. Tko su žene zbog kojih su kroz povijest važni i moćni muškarci gubili glave... Danas vam donosimo priče o ljubavnicama ruskog i austrijskog cara te o zabranjenoj vezi američkog predsjednika sa robinjom..

Glavni autor američke Deklaracije o nezavisnosti iz 1776., treći predsjednik SAD-a Thomas Jefferson bio je u vezi sa svojom robinjom Sally Heming skoro 40 godina. Mnogi su godinama tvrdili da ta veza nije postojala iako je Sally rodila šestero djece koja su neodoljivo podsjećala na Thomasa. Kad su odrasla čak ih je oslobodio i ropstva.

Sally Hemings

Jedan od osnivača SAD-a treći američki predsjednik Thomas Jefferson godinama je, nakon što je ostao udovac, imao ljubavnicu. Svoju robinju - mulatkinju Sally Hemings.

Thomas je prije dugogodišnje afere bio u braku sa Marthom Jefferson, atraktivnom i elegantnom kćeri bogatog veleposjednika s kojom je imao sretan brak. Nekoliko mjeseci nakon rođenja njihovog posljednjeg, šestog, djeteta, Martha je umrla. Imala je samo 33 godine. Jefferson je dugo tugovao. Kao što joj je i obećao prije smrti, nikada se nije ponovno oženio iako je u trenutku ženine smrti imao tek 39 godina. No to ne znači da nikad više nije poželio drugu ženu ili da nije imao odnose s njima...

Već više od dva stoljeća tvrdnja da je Thomas Jefferson, koji je kao predsjednik vodio Sjedinjene Države od 1801. do 1809. godine, otac djece svoje ropkinje Sally Hemings predmetom je mnogih rasprava i nesuglasica. Novinar James T. Callender  je 1802. nakon što mu je Jefferson odbio zahtjev da bude upravnik pošte, objavio je optužbe da je Hemings Jeffersonova konkubina i da je on pravi otac nekoliko njezine djece. Priča se ponovila u Federalističkim novinama tijekom izbornih kampanja 1802. i 1804. godine, a većina povjesničara smatra da je Jefferson negirao navedene tračeve.

Povjesničari vjeruju da je Sally Hemings bila polusestra Jeffersonove supruge. Naime, ropkinja, mulatkinja Betty Hemings, Sallyina majka. dugo godina je bila u vezi s udovcem plantažerom Johnom Waylesom, ocem Marthe Jefferson, a Sally je bila njihovo najmlađe dijete.

Navodno je Sally bila jako lijepa, duge ravne kose i dosta svijetle puti. Sredinom 20. stoljeća povjesničari su ustvrdili da je u 13-godišnjem periodu u kojem je često izbivao, Jefferson zapravo bio na svom posjedu u Monticellu. I to svaki put točno devet mjeseci prije rođenja sljedećeg djeteta Sally Hemings. 

Nekoliko istražitelja je 1998. provelo studiju Y-DNK živućih nasljednika Jeffersonovog ujaka Fielda te nasljednika Sallynog sina Estona Hemingsa. Rezultati su pokazali da se Y-DNK podudara s muškom Jeffersonovom obiteljskom linijom. Otkad su DNK testovi javno objavljeni, većina biografa i povjesničara zaključila je da je Jefferson bio u vezi s svojom robinjom Sally koja je trajala čak četiri desetljeća.

Catherine Dolgorukov - Katja

Ljubavna pisma koja je ruski car Aleksandar II. pisao svojoj 25 godina mlađoj ljubavnici najeksplicitnije su ljubavno štivo koje je ikad napisao jedan šef države. Ruski monarh i njegova ljubavnica  Catherine Dolgorukov (Yekaterina Mikhailovna Dolgorukova)  razmjenjivali su pisma na francuskom i ruskom jeziku. Car je bio očaran djevojkom pepeljasto plave kose, prekrasnog tena i bujne figure. Kad su se počeli viđati ona je imala tek 16, no u spolne odnose su stupili kad je napunila 19 godina.

Careva veza sa mlađahnom djevojkom trajala je 14 godina i vrlo brzo je postala "javna stvar" na ruskom dvoru. Jedno drugom pisali su gotovo svakoga dana i vrlo često opisivali svoje seksualne avanture u carskoj palači.

- Nikad neću zaboraviti što se dogodilo na kauču u zrcalnoj sobi kad smo se prvi put poljubili. Vi ste me zatim poslali da izađem iz sobe kako bi skinuli krinolinu. Kad sam se vratio mislio sam da sanjam.. Vaše prelijepe noge., dao bi sve na svijetu da ponovimo ono što je uslijedilo nakon toga.. - napisao je car Aleksandar II., totalno zaluđen mladom djevojkom koju je  od milja zvao Katja.
Odlučio je da ona postane dvorska dama njegove supruge Marije Aleksandrovne koja je oboljela od tuberkuloze no Katja nije bila zainteresirana za život na dvoru. 

Car je stoga svojoj mezimici osigurao prelijepo zdanje u St. Petersburgu u kojem je ona živjela, a on ga je zvao "naše gnijezdo".. Kako su oboje imali jako izražen libido vodili su ljubav svakodnevno. I pisali si pisma puna strasti..

- Mi smo stvoreni jedno za drugo i kao da si mi sad tu pred očima, u krevetu, bez gaćica - pisao je Aleksandar II. a Katja je odgovarala

 - Znaš da te želim. Užitak koji mi pružaš neusporediv je s bilo čim drugim. Istinski uživam kad sam priljubljena uz tebe. Taj nestvarni užitak nema ime, jednostavno ga osjećam u cijelom tijelu. Preplavljuje me cijelu.. - odgovarala mu je ljubavnica.

Katja se uskoro razboljela a liječnici su rekli caru da bi trebala imati djecu i da će joj se onda zdravstveno stanje popraviti. Tako je 30. travnja 1872. u dobi od 25 godina rodila sina. Uskoro su dobili i dvije kćeri i uselili na treći kat Zimske palače, dvorca u kojem je boravila i carica. Ona je bila na drugom katu.

- Želim  se svako jutro buditi s vama. Kad te ugledam tako lijepu zatvorenih očiju dok još snivaš u našoj osunčanoj sobi ja sam zaista sretan čovjek - napisao je u jednom od pisama car Aleksandar.

Kad je carica Marija umrla car je odlučio oženiti svoju ljubavnicu Katju koja je postala princeza Jurjevska.

Njihova ozakonjena veza trajala je kratko, jer je car ubrzo smrtno stradao u atentatu. Umro je 1881. godine.

Kad su ga krvavog doveli u dvorac Katja je u agoniji pala na njegovo tijelo, ljubila mu ruke i vikala njegovo ime. Držala mu je glavu i naredila liječnicima da donesu jastuke i kisik kako bi ga pokušali održati na životu. Unatoč boli zbog velikog gubitka nadživjela je svog ljubavnika i supruga 41 godinu. Živjela je u Parizu i na francuskoj rivijeri a umrla je 1922. godine u dobi od 74 godine .

Katharine Schratt

Tijekom posljednjih dvaju desetljeća 19. stoljeća Katharine Schratt bila je jedna od najslavnijih glumica u Austriji. Car Franjo Josip je prvi put ugledao tu zgodnu plavušu na bečkoj pozornici u predstavi 'Ukroćena goropadnica'. Upoznao ju je u svojim 50-im godinama, a njegova supruga nije ništa imala protiv njihove veze nego ju je čak i poticala. Careva zanosna supruga Elizabeta zvana Sissy prilikom jednog od rijetkih boravaka u Beču, jer život je provodila na putovanjima, dogovorila Franjin susret s glumicom darovavši mu čak i njezinu sliku.

Nakon dvije godine Franjinog diskretnog udvaranja, Katarina je u pažljivo sročenom pismu, na Valentinovo 1888. ponudila da mu postane ljubavnicom. Prihvativši, Franjo je u odgovoru priznao da je polaskan. I tako je započela veza koja je trajala čak 34 godine, sve do careve smrti usred Prvog svjetskog rata. 

- Očajan sam što te ne mogu vidjeti danas i nadam se da su razlog tome oni dani u mjesecu. Molim te čuvaj se i ako već sutra budeš dobro, molim te dođi mi..., pisao je car Franjo Josip 1889. godine svojoj 23 godine mlađoj intimnoj prijateljici

SIMBOL JEDNE EPOHE Imao je najljepšu suprugu koja ga je poticala da 'ljubi' mlađu

Osim ljubavničke utjehe, iako neki povjesničari tvrde da nikad nisu bili u seksualnom odnosu, Katarina je caru pružala toliko potreban osjećaj doma. Car je najviše volio privatne doručke sa svojom miljenicom uz neobavezno čavrljanje. Car ju je obasipao veličanstvenim draguljima i velikim svotama novca. Na jezeru Bad Ichle kupio joj je vilu koju je nazvao po njoj i u kojoj su se diskretno družili sve do njegove smrti.

Njezin muž je, naravno, napredovao u karijeri, a Katharina je živjela u velebnoj kući u blizini dvora i vodila bogat i privilegiran život. Austrijska javnost službenu ljubavnicu caru nije zamjerila, iako je na nju trošio velike količine novca. 

Katharina je ostala u cara do zadnjeg dana.Umrla je 1940. godine u 87. godini.
 

Idi na 24sata

Komentari 11

  • Cipelcug 17.09.2018.

    I sada neki zamjeraju mladim.

  • MOC JE U ZNANJU 27.05.2018.

    Ima toga i danas : " Lud sam za tobom dušo od strasti . Sad si mi pred očima , u krevetu , bez gaćica . "Hahahahahaaaaaa

  • brzoja 27.05.2018.

    Katarina je ostala u cara do zadnjeg dana.... Znaci placem i zamisljam imocanina kako pise ovaj tekst

Komentiraj...
Vidi sve komentare