To je to što me zanima!

'Moj sin je otišao u Njemačku jer nije htio ovdje životariti...'

Vinca nije prvi u obitelji Vinković koji je napustio Vrbanju. I Marijeva dva starija sina sreću su potražili drugdje - jedan je otišao u Vinkovce, a drugi je posao pronašao u Zagrebu
Vidi originalni članak

On je radio kao profesionalni vozač, a po struci je šumarski tehničar. Nisam htio da mi ovdje provede 10 godina kao sjekač na motornoj pili. Ne znam koliko znate o tome, ali to je strašno. Promijenio je nekoliko poslodavaca koji se busaju u prsa, a ne žale dušu i kad treba isplatiti plaću, vode se onom - što manje to bolje. Otišao je prije par mjeseci, a znam da ga neću vidjeti pola godine, rekao je za Jutarnji list Mario Vinković iz Vrbanje pokraj Županje koji je napisao pjesmu "Sretan put svim sinovima" na Facebooku i oprostio se od sina koji je nedavno napustio Hrvatsku. Njegov sin Vinca se zaposlio u Njemačkoj kao vozač.

POTRESNA PJESMA SLAVONCA Sin mu napustio Hrvatsku: 'Kriv sam sine, jer nisam lajo'

- Zadovoljan je plaćom, ali znate kako je… Otišao je s 85 kilograma, sad ima 75, smršavio je desetak kila. Ima ideju da će malo novca staviti sa strane, pa si nešto priuštiti, kupiti. No, želja mu je da možda i tu pokrene neki posao. Ipak, teško je malom čovjeku kod nas uspjeti. Želio sam njemu da ostane - kaže otac Mario čija se pjesma proširila internetom izazvala brojne komentare. 

Vinca nije prvi u obitelji Vinković koji je napustio Vrbanju. I Marijeva dva starija sina sreću su potražili drugdje - jedan nije otišao daleko, u Vinkovce, a drugi je posao našao u Zagrebu.

- Radi poštenog odnosa je otišao. Tamo radi recimo svaki dan, ali vikend mu je svaki slobodan. I on bi se htio vratiti. A kod nas, da je moral malo drugačiji, ne bi ni davanja i porezi bili takvi - priča Mario koji pomalo žali za vremenima u kojima su si ljudi više pomagali, a manje podmetali.

>>> Više pročitajte OVDJE

Idi na 24sata

Komentari 111

  • Mato1978 11.09.2018.

    žao mi je da se svi branitelji stavljaju u isti koš zbog ovih nekolicine glasnih koji se miješaju u politiku.neka imaju mirovinu ali neka se ne miješaju u svaku temu u Hrvatskoj.jbg,ima lažnih branitelja,500 000 je smješna cifra ali ne daje Hrvatska isto toliko vojnih mirovina.evo i ja radim vani zadnje tri godine i sljedeću se vraćam doma.volio bih da me dočekaju ovi komentatori koji bi branili povratak

  • Mato1978 11.09.2018.

    otišao sam vani raditi,obitelj je u Hrvatskoj,plan mi je vratiti se doma druge godine,vagali smo dali se svi preseliti ali odlučili se da ipak ne.probati ću ponovno doma naći posao pa ako vidim da ne ide opet van,jbg takav je život ali tko su ovi komentatori koji bi zabranili povratak,zašto???

  • max2017 11.09.2018.

    Glavno da su stranke na broju a rodbina bllizu....Tisuće roditelja više neće vidjeti djecu.........smrt prije kraja

Komentiraj...
Vidi sve komentare