To je to što me zanima!

Mučan video: 'Dječaka vuku, a on se otima, urliče i zapomaže'

Reagirao je i odvjetnik dječakove majke Nine Kuluz, Mišo Živaljić, koji je istaknuo da se danas sramimo svi zbog jednog dječaka koji nije želio otići tamo gdje ga odvode
Vidi originalni članak

Maleni Cesare danas je nasilno odveden od svoje majke u Splitu. Na prosvjedu protiv ovrhe nad njime okupilo se stotinjak ljudi, a brojni sudionici javno su istupili i objavili detalje odvođenja devetogodišnjeg dječaka. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Dragi ljudi, dijete se otimalo, urlikalo, otac ga je čupao za glavu i noge! Mali mu je govorio “Umrit ću zbog tebe!”, a on ga čupa i vuče. Mali urliče kroz portun, baca se, opire se, zapomaže “ne radite mi toooooooo”, a doktorica izjavljuje da zapreka nema i daje nalog da se malog iščupa.  Na to ga izvršitelj s ocem čupa za noge, ruke, glavu! Čupali su ga iz kreveta, a nakon toga dok se otimao i držao za majku. Pozlilo je majci i didi, teta je privedena - napisala je Vanda Plazonić u Facebook grupi Spasimo malog Cesarea

- Što da vam kažem ljudi? Što reći? Gamadi jedna, dao bog da vas proganjalo svaki dan gamadi jedna.  Doktorica, izvršitelj…. zlo! Odvjetnik je odbio potpisati zapisnik jer je očito da se krše djetetova prava, da se dijete čupalo i protivilo, jasno je govorilo svoje želje i imamo sve na snimkama - dodala je Plazonić. 

NA SILU GA UZELI OD MAJKE Cesareovi vapaji će vas slomiti: 'Pustite me, hoću ostati ovdje!'

Odvjetnik: Sramimo se danas svi

Reagirao je i odvjetnik dječakove majke Nine Kuluz, Mišo Živaljić, koji je istaknuo da se danas sramimo svi zbog jednog dječaka koji nije želio otići tamo gdje ga odvode. 

- Ovrha je dovršena. Dijete je na putu za Italiju. Nažalost nismo dorasli zaštiti dječjih a time i ljudskih prava u Republici Hrvatskoj. Nemamo kvalitetan ovršni i obiteljski zakon ni Pravilnik o provođenju ovrhe. Djeca nisu putni koferi a niti slične pokretnine a u našem zakonodavstvu još jesu. Prihvatili smo EU a zadržali zakone iz doba Mletačke Republike. Sramimo se danas svi zbog jednog dječaka koji nije želio otići tamo gdje ga vode ali ga nitko nije mogao čuti - rekao je Živaljić za Dalmacija danas

NA SILU GA UGURALI U AUTO Dramatične scene usred Splita: Ovršili Cesarea (9), dali ga ocu

Policija: Nije bilo potrebe za uporabom prisile

Kontaktirali smo i policiju, no od njih nismo mogli uspjeli dobiti konkretan odgovor zašto nisu reagirali na prisilno odvođenje dječaka, već su poslali samo priopćenje koje prenosimo u cijelosti. 

Danas, 19. lipnja u Splitu, na području Pujanki policijski službenici su na zahtjev Općinskog suda u Splitu pružili pomoć u izvršenju odluke suda, a sve sukladno članku 7. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima i Pravilnika o načinu postupanja i suradnje suca, stručnog radnika Centra za socijalnu skrb i policijskog službenika za mladež prilikom prisilnog oduzimanja i predaje djeteta ( „NN“ br. 48/2016). Tijekom pružanja zatražene pomoći nije bilo potrebe za uporabom sredstava prisile.

Također, policijski službenici su danas bili angažirani na osiguranju prijavljenog javnog okupljanja koje se u isto vrijeme održavalo na području Pujanki. Nakon prolaska vozila sa sudionicima ovrhe, dio sudionika javnog okupljanja izašao je na ulicu Domovinskog rata u namjeri blokiranja prometa, te su im policijski službenici izdali upozorenja i zapovijedi da se pomaknu sa ceste kako ne bi ugrozili svoje živote i živote trećih osoba. Za to vrijeme policijski službenici su započeli s regulacijom prometa u cilju zaštite osoba koje su izašle na cestu.  Nakon izdanih upozorenja i zapovjedi prosvjednici su se pomakli sa prometnice, te je uspostavljeno povoljno stanje javnog reda i mira. Prema procjeni policije na javnom okupljanju bilo je od 100 do 150 osoba.

U službene prostorije dovedene su dvije osobe radi provođenja kriminalističkog istraživanja, jedna zbog postojanja osnova sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlašteno zvučno snimanje i prisluškivanje, te druga osoba zbog postojanja osnova sumnje u počinjenje prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Prilikom naprijed navedenih događaja policijski službenici su se u primjeni zakonskih ovlasti prvenstveno rukovodili načelom razmjernosti, te su u postupanju primijenili najblaže policijske ovlasti.

Idi na 24sata

Komentari 303

  • Plehan 20.06.2018.

    Majka je u ovome slučaju najveći krivac,može je biti sram,zašto nije sjela u auto sa djetetom kada joj je ta opcija ponuđena i krene za Italiju radi prilagodbe djeteta.

  • novival12🇭🇷✌ 19.06.2018.

    Najružniji mi je ovaj dio...kada otac prisilno vuče djete a policajac ispred njih hoda..kako tužno za vidjeti...kakva je to poruka...

  • MateBan 19.06.2018.

    Luđaci koji to snimaju što ste oćekivali da će dijete potrćati u narućje ocu sa kojim se nije ni viđa ni sastaja i o kome je luda majka sve negativno govorila i koja je svjesna da će je mali brzo taboravit nakon što bude živija u normalnoj obitelji sa normalnim roditeljem

Komentiraj...
Vidi sve komentare