To je to što me zanima!

'Nisam rekla da muslimani žive u strahu, tako su kratili prilog'

Upravo Predsjednica često navodi kako je hrvatsko iskustvo istinskog zajedničkog života pripadnika svih vjeroispovijesti primjer kako je moguće uspostaviti istinski međuvjerski dijalog, poručili su iz Ureda
Vidi originalni članak

Stav Predsjednice o Islamskoj zajednici u Republici Hrvatskoj dobro je poznat i višekratno ponovljen – Islamska zajednica u potpunosti je uključena u društvo, priopćili su iz Ureda predsjednice. 

- Upravo Predsjednica često navodi kako je hrvatsko iskustvo istinskog zajedničkog života pripadnika svih vjeroispovijesti primjer kako je moguće uspostaviti istinski međuvjerski dijalog, pri čemu često ističe važnu ulogu Islamske zajednice u Hrvatskoj i svakog pojedinca osobno, kao i doprinos sugrađana islamske vjere u Domovinskom ratu - objasnili su. 

ISMIJAVAJU PREDSJEDNICU Jogurt-revolucija na internetu: 'Koliko ga voliš od 0 do Koli?'

Podsjetimo, predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj Aziz ef. Hasanović priopćio je u srijedu da je neugodno iznenađen ocjenom predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović da muslimani u Hrvatskoj žive u strahu i da je migrante teško uklopiti u islamsku zajednicu.

Iz Ureda predsjednice istaknuli su da Grabar Kitarović održava redoviti dijalog s muftijom. 

TOMISLAV KLAUŠKI Kolindina 'jogurt revolucija' je banalna, ali nipošto beznačajna

- Napominjemo da je u navedenom intervjuu Predsjednica izrazila uvjerenje da je muslimanska zajednica u Hrvatskoj u potpunosti dijelom hrvatskog društva i ni u kojem trenu nije iznijela tezu da su „hrvatski muslimani u strahu za vlastitu uklopljenost u društvu". Nažalost prilikom novinarskog kraćenja odgovora izostao je ključni dio rečenice gdje se Predsjednica referira na apele iz Velike Kladuše, koji izražavaju bojazan o ugrozi stabilnosti tamošnje zajednice'', rečeno je za N1 u Uredu predsjednice - priopćili su iz Ureda predsjednice. 

Idi na 24sata

Komentari 128

  • patagonija1 14.09.2018.

    Kleine zeitung ti skratio prilog, pa ispalo suprotno od onog što si htjela reči. Sad vidiš kako je to kad se "krate" izjave. Kao ona tvoja o ŠVICARSKOJ. Skratila si je do NULE. I oko samih izjava onako, opčenito: u nekih su ljudi dovoljno duge i imaju glavu i rep, dok su kod nekih prije lupetanja nego izjavljivanje.

  • avim 13.09.2018.

    Moras objasniti muslimanima i njihovim vodama da su u HR samo gosti i nemogu komentirati tudeg Predsjednika,neka odu u BiH i neka komentiraju Izetbegovica

  • Bad words 13.09.2018.

    Pa i nije rekla...danas su joj se ispričali...a vi ko muhe na g....

Komentiraj...
Vidi sve komentare