'Nisam rekla da muslimani žive u strahu, tako su kratili prilog'

Upravo Predsjednica često navodi kako je hrvatsko iskustvo istinskog zajedničkog života pripadnika svih vjeroispovijesti primjer kako je moguće uspostaviti istinski međuvjerski dijalog, poručili su iz Ureda
Vidi originalni članak

Stav Predsjednice o Islamskoj zajednici u Republici Hrvatskoj dobro je poznat i višekratno ponovljen – Islamska zajednica u potpunosti je uključena u društvo, priopćili su iz Ureda predsjednice. 

- Upravo Predsjednica često navodi kako je hrvatsko iskustvo istinskog zajedničkog života pripadnika svih vjeroispovijesti primjer kako je moguće uspostaviti istinski međuvjerski dijalog, pri čemu često ističe važnu ulogu Islamske zajednice u Hrvatskoj i svakog pojedinca osobno, kao i doprinos sugrađana islamske vjere u Domovinskom ratu - objasnili su. 

ISMIJAVAJU PREDSJEDNICU Jogurt-revolucija na internetu: 'Koliko ga voliš od 0 do Koli?'

Podsjetimo, predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj Aziz ef. Hasanović priopćio je u srijedu da je neugodno iznenađen ocjenom predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović da muslimani u Hrvatskoj žive u strahu i da je migrante teško uklopiti u islamsku zajednicu.

Iz Ureda predsjednice istaknuli su da Grabar Kitarović održava redoviti dijalog s muftijom. 

TOMISLAV KLAUŠKI Kolindina 'jogurt revolucija' je banalna, ali nipošto beznačajna

- Napominjemo da je u navedenom intervjuu Predsjednica izrazila uvjerenje da je muslimanska zajednica u Hrvatskoj u potpunosti dijelom hrvatskog društva i ni u kojem trenu nije iznijela tezu da su „hrvatski muslimani u strahu za vlastitu uklopljenost u društvu". Nažalost prilikom novinarskog kraćenja odgovora izostao je ključni dio rečenice gdje se Predsjednica referira na apele iz Velike Kladuše, koji izražavaju bojazan o ugrozi stabilnosti tamošnje zajednice'', rečeno je za N1 u Uredu predsjednice - priopćili su iz Ureda predsjednice. 

Idi na 24sata
Komentari (128)
 • Deleted user

  Evo po starom dobrom običaju, očekivali smo da će danas polizati rečeno.

  12. 9. 2018,   16:28
 • macor11

  Sjetih se one;" Kanada je siromasna s prirodnim resursima."ili " Hrvatska ce u mom mandatu postati bogata kao Svicarska, ma ne, jos bogatija".I Blesimetar zaurla;" Imamoooo presjednicuuuoooooouuuuuu."

  12. 9. 2018,   16:04
 • Pamtim

  Žena ima pune ruke posla. Nakon svake izjave, intervjua, govora, slijedi pojašnjenje onima koji nisu shvatili kaj je ta intelektualka htjela reči. Još je i novinari skrate, izvade iz konteksta, podmetnu joj srpske čokolade u vrećice s darovima....... Nije joj ...

  12. 9. 2018,   16:07
24sata.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja.