Nizozemska u šoku: Iz Sirije pristižu i djevojčice za udaju

DIO IZBJEGLIČKE KRIZE Iako je brak među djecom zabranjen s nekoliko međunarodnih ugovora, u Europi se oni upravo krše. Oprašta li se pedofilija?
Vidi originalni članak

14-godišnja djevojčica je nestala iz nizozemskog centra za tražitelje azila. Policija tvrdi da je Fatema Alkasem bila devet mjeseci trudna i da joj je možda potrebna liječnička pomoć.

No uz to, sumnjaju i da je bila 'dijete mladenka', pa je njezin slučaj ukazao na problem s kojim se susreće Nizozemska kad pruža azil djevojčicama koje su se udale u Siriji, dok prema nizozemskim zakonima nisu dovoljno stare da pristanu na brak.

Vlada u Hagu ubrzano radi kako bi zatvorila 'rupu u zakonu o izbjeglicama' koji je dosad dozvoljavao djevojčicama da se u Nizozemskoj ujedine da svojim supruzima.

Ova praksa izazvala je gorljive debate o tome na koji način Nizozemska odgovara na izbjegličku krizu, dok neki tvrde da ovime opraštaju pedofiliju.

Do 20-ak djevojčica, starih između 13 i 15 godina, dobile su zakonsko dopuštenje da se pridruže starijim partnerima u nizozemskom centru za tražitelje azila.

Cijeli tekst pročitajte na Express.hr-u

Idi na 24sata
Komentari (5)
 • Stotinjakposto

  Zaista smo mi europljani zaostali,to zaista više nije naša popustljivost i gostoprimstvo nego zaostalost. Probajte vi odvesti zenu u Siriju,Saudijsku Arabiju i ostale zemlje islamskog svijeta pa da ona šeta bez marame ili u mini suknji. Svi znamo šta bi ...

  20. 10. 2015,   21:15
 • fluksoid

  Kolonizacija europe je pocela svoje obicaje au prebacili ovamo uskoro za nekoliko godina ovakve stvari ce bit uobicajene ako se ubrzo nesto ne poduzme bit ce velikih problema .

  20. 10. 2015,   20:52
 • borivoje

  Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 2 lake opomene i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno ...

  20. 10. 2015,   22:39
24sata.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja.