'Opasnost u kuhinji': Zabranili mu na fakultet jer je - patuljak!

Louisovoj mami Paulini (56) rekli su da bi se i tako uzalud školovao kad ga niti jedan restoran ne bi htio zaposliti. 18-godišnjaku je cijela situacija vrlo ponižavajuća, kaže da se ne osjeća kao dio 'pravog svijeta'
Vidi originalni članak

Louis Makepeace (18) iz Velike Britanije htio bi biti kuhar i školovati se za to zanimanje, no uprava škole Heart of Worcestershire College, toliko ga je ponizila, kaže, da više ne vjeruje u svoje snove. 

Naime, Louis je visok samo 116 centimetara jer ima dvarfizam, pa ga je uprava škole proglasila sigurnosnim rizikom. Mogao bi se petljati drugima pod noge, kažu, smetao bi u kuhinji. Louisovoj mami Paulini (56) rekli su da bi se i tako uzalud školovao kad ga niti jedan restoran ne bi htio zaposliti. 

- To me jako uznemirilo, silno sam se želio školovati. Trebali bismo imati jednake prilike, a ne daju mi da radim što volim. Jednostavno nisu spremni za prilagodbu kao što je spuštanje radnih površina kako bih mogao pohađati nastavu - rekao je, prenosi Daily Mail. Njegova majka predložila je da Louis kuha kod kuće dok se kabinet u školi ne prilagodi, no odbili su ih i kazali kako bi 18-godišnjak smetao ostalima i 'išao im pod noge'.  

Makepeaceau je to snažno poljuljalo samopouzdanje, i da se osjeća kao da je isključen iz pravog svijeta.

Idi na 24sata
Komentari (67)
 • kliko

  Skoro za sva zanimanja postoje ogranicenja i preduvjeti koje je potrebno zadovoljiti. Nitko nece reagirati na cinjenicu da djevojka visoka 160 cm ne moze biti manekenka-to cemo vidjeti kao banalnost, a ovdje naravno "padamo" obzirom da je rijec o patuljku.

  28. 8. 2018,   07:57
 • Vikmlin

  Tužno... Doduše, ima jedna realna smetnja: čovjek nižeg rasta nema brz pregled svih lonaca i posuda u kojima se nešto kuha ili sprema, a to je vrlo bitno pri spravljanju hrane.

  28. 8. 2018,   08:07
 • NitkoPoseban

  Ma daj molim te, najbolje da ga fakat uzmu. Što bi okolo sa ovom klupicom šetao? Ili ih imao 5-6 u kuhinji? Pa ne kuha kuhar na jednoj ploči, niti radi na jednoj površini nego na nekoliko istovremeno. Da bi ...

  28. 8. 2018,   07:21
24sata.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja.