Duge cijevi u Zagrebu: Traže naoružanog pljačkaša pošte...

Sve je izgledalo kao i obično dok se preda mnom nije stvorio policijski auto. Šokirala sam se, izgledalo je kao da nekog traže, ali nitko nije protrčao niti učinio išta upadljivo...
Vidi originalni članak

Sve je izgledalo kao i obično dok se preda mnom nije stvorio policijski auto.

POGLEDAJTE VIDEO:

Your browser doesn’t support HTML5 video

Šokirala sam se, izgledalo je kao da nekog traže, ali nitko nije protrčao niti učinio išta upadljivo, rekla je radnica iz kioska kraj opljačkane poslovnice pošte.

Policajci su se ubrzo nakon dojave o pljački pojavili pred poslovnicom pošte u Prilazu baruna Filipovića na zagrebačkom Črnomercu. Dok su stigli, lopov je već pobjegao, najverojatnije na stražnji izlaz poslovnice. Kako bi ga našli, policija je okupirala četvrt. Zaustavljali su ljude i tražili razbojnika.

Za razliku od drugih pljački zagrebačkih pošta, koje su bile uglavnom nekoliko minuta prije zatvaranja, poslovnica Hrvatske pošte na zagrebačkom Črnomercu opljačkana je u jutarnjim satima, nešto prije devet sati.Naoružani razbojnik je pobjegao s novcem te ga jučer, do zaključenja ovog izdanja, nisu uhvatili. Prijeteći oružjem, lopov je uzeo novac i pobjegao.

Your browser doesn’t support HTML5 video

- Šteta se procjenjuje na nekoliko desetaka tisuća kuna, a za počiniteljem se i dalje traga - glasilo je jučer poslijepodne šturo priopćenje iz Policijske uprave zagrebačke.

U vrijeme isplata mirovina, poslovnica je vjerojatno bila puna novca. Ispred poslovnice su došla i kola Hitne pomoći.
Srećom, ozlijeđenih nije bilo.

O tome je li u poslovnici bilo stranaka tijekom pljačke, policija također nije otkrivala. Detalji pljačke nisu poznati, a razmatra se i teorija da je lopova u nekoj od susjednih uličica čekao pomagač u automobilu. Policija je u pošti obavila očevid i pregledala snimke nadzornih kamera, nakon čega je uslijedilo kriminalističko istraživanje.

Samo u prvoj polovici mjeseca u Zagrebu su opljačkane četiri pošte, od čega dvije u istom danu. Krivce za pljačku pošte u Albaharijevoj ulici, koja je dvaput opljačkana u samo mjesec dana, policija je pronašla. U posljednjih mjesec dana bilo ih je osam.

Idi na 24sata
Komentari (119)
 • BFG2000

  Znate li šta je smiješno?! Ovaj maskirani lik digne par milja kuna, i digne se hajka za njim ko za veprom od 500 kila! Netko od glavešina proda interese svoje zemlje za nazovimo kikiriki u tim okvirima, i dan danas ...

  7. 12. 2016,   09:50
 • Deleted user

  Može mi netko objasnit koja je uloga tih tzv. "policajaca sa dugim cijevima" (pretpostavljam da se to odnosi na oružje, a ne nešto drugo :) ) na uviđajima kod pljačke?..Osim što stvore nelagodu kod normalnih građana i osjećaj da se ...

  7. 12. 2016,   09:47
 • ku-kuuuc

  a kog vraga će oni s dugim cjevima sad oko pošte, pa najbolje da ih fakin čeka u poštanskom kasliću

  7. 12. 2016,   09:49
24sata.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja.