To je to što me zanima!

Oprostio se i odletio u Basel po smrt: 'Jedva čekam eutanaziju'

Najstarijem australskom znanstveniku Davidu Goodallu napokon se ispunila želja. Otputovao je u Švicarsku gdje planira okončati svoj život. Na aerodromu se oprostio od obitelji...
Vidi originalni članak

Do duboko u starost David Goodall uživao je u zdravom i kvalitetnom životu. Još s 90 igrao je tenis, no posljednjih godina zdravstveno stanje počelo mu se ubrzano pogoršavati. Poželio je smrt jer više ne vidi smisao u životu.

U 104. IDE NA EUTANAZIJU 'Žao mi je što sam toliko živio, sada napokon želim umrijeti...'

Ovaj cijenjeni australski znanstvenik kojemu su sada 104 godine, nije u terminalnoj fazi bolesti, ali kvaliteta života mu je tako loša da je odlučio otići u agenciju za eutanaziju u Baselu. Nije sretan što to ne može napraviti u svojoj zemlji.

'Sad želim umrijeti'

- Jako mi je žao što sam doživio toliku starost. Nisam sretan. Želim umrijeti. I nije to tužno, tužno je ako se to nekome brani - rekao je taj ekolog u razgovoru za televiziju ABC u povodu rođendana početkom travnja. 

David Goodall rođen je 1914. godine u Londonu, a 1948. je preselio u Australiju gdje se zaposlio na sveučilištu. Postao je međunarodno poznat kada ga je uprava sveučilišta 2016. proglasila nesposobnim za rad. Nakon pobune i potpore znanstvenika diljem svijeta, odluka je povučena.

Goodall je autor desetaka znanstvenih članaka, a odnedavno se posvetio pisanju recenzija za različite ekološke časopise.

Organizacija Exit International, koja organizira Goodallovo putovanje, kaže kako je nepravedno da 'najstariji i najugledniji australski državljani moraju putovati na drugu stranu svijeta da bi dostojanstveno umrli'.

Eutanazija i potpomognuto samoubojstvo ilegalni su u većini zemalja svijeta. No u nekoliko država, uključujući Švicarsku, Belgiju, Luksemburg i Nizozemsku, jedna ili obje prakse su legalizirane.

Idi na 24sata

Komentari 137

  • xnet0822 09.05.2018.

    Dedice, tebi treba Psihijatar, a ne eutanazija !

  • novoselo 04.05.2018.

    Dodatna zarada Svicarskoj nekoliko milijardi franaka,kad neko otputuje na drugi svijet prestaje penzija,socijalno lijecenje itd.Ko zna zna.

  • Jackal1 03.05.2018.

    Trebao se napit ko majka i odapeo bi,ako ne od prve,onda ponovi par dana zaredom i eto ga.

Komentiraj...
Vidi sve komentare