Pacijentu su ispunili posljednju želju: 'Kupili smo mu sladoled'

AUSTRALIJA: Ronova kći, koja je objavila da je njen otac umro u nedjelju nakon borbe s rakom gušterače, kaže da je Ron uživao u sladoledu i da je to bila posljednja stvar koju je sam mogao pojesti...
Vidi originalni članak

Djelatnici australske hitne pomoći osvojili su simpatije domaće, ali i svjetske javnosti nakon što su čovjeku na samrti ispunili želju i kupili mu sladoled. Kada su početkom prošlog tjedna u Queenslandu došli po Rona McCartneya (72) uočili su da posljednjih dana gotovo ništa nije jeo. 

Liječnici su ga tada upitali:

- Ako biste išta mogli pojesti, što bi to bilo?

Ron im je odgovorio:

- Sladoled s preljevom od karamele.

Ronova kći Danielle, koja je objavila da je njen otac umro u nedjelju nakon 17-godišnje borbe s rakom gušterače, kaže da je Ron jako uživao u sladoledu i da je to bila posljednja stvar koju je sam mogao pojesti, piše BBC.

- Moja majka i ja do neba smo zahvalni liječnicima koju su našem suprugu i ocu ispunili želju i što su se za njega dobro brinuli, dodala je Danielle. 

Iz hitne su kratko poručili da je ispunjavanje želja pacijenta normalan, ali često zanemaren dio brige za njih.

Idi na 24sata
Komentari (10)
 • Hrvatko93

  Svaka čast, ali da pohvalim i hrvatske bolnice, idem na dijalizu svaki dan i osoblje je toliko ljubazno da svaki dan bolesnici jedu sladoled. Ako nekoga zanima Vinogradska bolnica.

  5. 9. 2018,   22:07
 • ok100

  Bravo

  5. 9. 2018,   21:44
 • Mellinda

  prokleti Ca!!!!!

  5. 9. 2018,   22:23
24sata.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja.