To je to što me zanima!

Pavić sve objasnio: Evo što nas sve čeka u mirovinskoj reformi

Prijedlog prema kojem bi pravo na dodatak od 27 posto na mirovinu imali samo osiguranici koji bi štednju iz drugog stupa vratili u prvi izazvala je najviše pozornosti.
Vidi originalni članak

Dugo najavljivana mirovinska reforma trebala bi sljedeći tjedan ugledati svjetlo dana. Neki detalji reforme već su procurili u javnost, kao što su produljenje radnog vijeka do 67. godine za žene i muškarce od 2031., veća penalizacija prijevremenog umirovljenja, prilagodba beneficiranog radnog staža 21. stoljeću, uvođenje nacionalne mirovine i mogućnost da umirovljenici rade četiri sata. 

Prijedlog prema kojem bi pravo na dodatak od 27 posto na mirovinu imali samo osiguranici koji bi štednju iz drugog stupa vratili u prvi izazvala je najviše pozornosti. 

Ministar Marko Pavić komentiraoje za HRT da je prijedlog reforme blizu finalizacije, a da mu je cilj održanje sustava. 

- Trebao bi donijeti povećanje mirovina za sadašnje umirovljenike kojima će se riješiti i dodatno zdravstveno osiguranje te rast od tri posto minimalnih mirovina. Omogućit ćemo rad od 4 sata sadašnjim i budućim umirovljenicima uz primanje cjelovite mirovine. Treba osigurati srednjoj generaciji, posebice ženama - dodatnih 500, 600 kuna kako bi im mirovine bile barem kao sadašnje. Trošak toga će iznositi 40 milijardi kuna - rekao je ministar. 

Naglasio je kako treba osnažiti drugi stup za mlade, odnosno one koji će u njega ulagati cijeli život. Naglasio je kako nema govora o ukidanju drugog stupa, nego se ide s pravom izbora. 

- Svakako treba reći da će 300 tisuća građana rođenih nakon 1962. godine primati mirovinu manju od minimalne i uz dodatak od 27 posto - objasnio je Pavić. 

Idi na 24sata

Komentari 44

  • fijuman 19.09.2018.

    Zašto svatko ne bi sam odlučio što će sa svojim ùšteđenim novcem a ne da mu ga država otme bez kamata i drugih davanja. Ipak je to novac na privatnom računu.

  • Cipelcug 12.09.2018.

    I sada opet ništa!!!!

  • ZG U SRCU 12.09.2018.

    Ljudi, kaj se čudite? On je premijerov šogor. Fura sa bratom, premijerove žene, zato i je ministar u vladi.Nema dana staža na normalnom radnom mjestu. Glumatal je po agencijama, i sličnim uhljebljivačkim izmišljotinama.I taj radi mirovinsku reformu!! Dajte najte.

Komentiraj...
Vidi sve komentare