Pripuz je 'pritvoren' u bolnici: Ne smije izaći iz svoje sobe...

Sudac istrage odbio je prijedlog odvjetnika Ante Nobila, koji je ponudio jamčevinu kako bi se njegov klijent branio sa slobode. Petru i Anti Pripuzu te još sedmorici odredio je istražni zatvor
Vidi originalni članak

Petar Pripuz kojemu je jučer kasno navečer određen istražni zatvor i dalje je u bolnici Sveti Duh. Pod policijskom je nadzorom i ne smije napuštati sobu. 

Podsjećamo, protiv suvlasnika CIOS-a Petra Pripuza  i još dvanaestorice Uskok je donio rješenje o provođenju istrage. Sumnjiče ga da je osnovao zločinačko udruženje koje je preko fiktivnih računa iz CIOS-a, tvrtke za zbrinjavanje glomaznog otpada, od 2012. do 2017. izvukla 98 milijuna kuna i utajila 22 milijuna kuna poreza.

Sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu za sada nije prihvatio prijedlog obrane da se Pripuzu odredi jamčevina te mjere opreza u obliku zabrane pristupa svjedocima i zabrane obavljanja djelatnosti s otpadom.

Osim za Pripuza i njegova sina Antu, koji je nedostupan pravosuđu, istražni zatvor određen je Mati Juričiću, Zdeslavu Rimcu, Jakši Michieli Tomić, Anti Ljubičiću, Vesni Knežević, Miri Ćurčić i Markici Bajiću.Sa slobode se brane osumnjičeni Vjekoslav Knežević, Goran Paštar, Ivan Nakić i Stipe Buljubašić.

Sudac istrage prihvatio je i prijedlog Uskoka da se osumnjičenicima blokira imovina kako bi se osigurala naplata protupravno stečene imovinske koristi.  

Idi na 24sata
Komentari (14)
 • Deleted user

  Ovako je Matan handrio "Dektivu" !

  2. 6. 2017,   12:56
 • gordi

  Pa šta je to.... svi se oni razbole kad ih uhite.... a prije toga puni života.

  2. 6. 2017,   14:18
 • kllea

  Buljubašić? jel to onaj koji godinama nije dolazio na posao a primao plaću ko da je? Snalažljiv neki tip. Ma sve zgb krema i uspješni poduzetnici.

  2. 6. 2017,   12:12
24sata.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja.