Petorica idu u istražni zatvor: Zaštitarima ukrali 320.000 kn

Protiv pljačkaške skupine pokrenuta je istraga zbog razbojništva, ali i prisile prema službenoj osobi te krivotvorenja isprava jer su na vozilu imali lažne tablice
Vidi originalni članak

Petorici osumnjičenoj za razbojstvo nad zaštitarima i krađu 320 tisuća kuna iz dostavnog vozila sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda odredio je jednomjesečni istražni zatvor, doznaje se na sudu.

Svi su zatvoreni zbog opasnosti da bi na slobodi mogli ponoviti nedjelo, a jedan od njih koji ima državljanstvo Srbije te BiH i zbog opasnosti od bijega.

POGLEDAJTE VIDEO:

Your browser doesn’t support HTML5 video

Protiv pljačkaške skupine u kojoj je i višestruko optuženi, ali nikada osuđeni Željko Vrbat, zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo pokrenulo je istragu zbog razbojništva, ali i prisile prema službenoj osobi te krivotvorenja isprava jer su na vozilu imali lažne tablice.

POGLEDAJTE VIDEO:

Your browser doesn’t support HTML5 video

Riječ je o Audiju kojega su "s nepripadajućim njemačkim registracijskim pločicama" petorica osumnjičenih nabavili tijekom prosinca, otkrilo je tužiteljstvo izvještavajući o pokretanju istrage.

Opisujući tijek njihove akcije tužiteljstvo navodi da je "prema unaprijed stvorenom planu" i petookrivljenik u ponedjeljak automobilom 'passat' pratio dostavni 'citroen' u kojem su bila dvojica zaštitara i oko 320.000 kuna. O njihovom kretanju obavještavao je ostale koji su 'audijem' presreli dostavno vozilo u trenutku kada se zaustavilo pred semaforom na križanju Ulice grada Gospića, Koledovčine i Servisne ceste.

NOVAC JOŠ TRAŽE Pljačka na Žitnjaku: Strastveni kockar je 'mozak' operacije?

Tužiteljstvo sumnja da su prva četvorica okrivljenika zaustavili dostavno vozilo odnosno da je prvookrivljenik ostao sjediti na mjestu vozača, dok su preostala trojica okrivljenika izašli iz vozila i prišli kombiju gdje je jedan od njih najprije kundakom puške razbio staklo na vozačevim vratima, a potom oružjem udario vozača u glavu nanijevši mu hematom na zatiljku. Tada ga je izvukao iz vozila zapovjedivši mu više puta da preda novac. "Vozač je u strahu za svoj život pritiskom na gumb u automobilu otključao prtljažni prostor vozila i izašao te prišao prtljažnom prostoru vozila gdje je bio novac", objavilo je Državno odvjetništvo.

STARI ZNALAC POLICIJE Filmska potjera: Uhvatili kralja pljačkaša, novac nisu pronašli?

Dodaju da je istovremeno drugookrivljenik uperio pištolj prema glavi suvozača koji je sjedio na suvozačevu mjestu dostavnog vozila te ga natjerao da izađe iz vozila, a trećeokrivljenik je stajao ispred dostavnog vozila i držao pištolj uperen prema obojici oštećenika.

"Kad je vozač iz prtljažnog prostora dostavnog vozila izvadio i predao im kofer s novcem u kojem je bio iznos od oko 320.000 kuna, okrivljenici (svi osim prvookrivljenika) su ušli u vozilo marke Audi A6 u kojem ih je čekao prvookrivljenik te su se dovezli na adresu u Zagrebu (Radnička cesta br. 282/1) gdje je prvookrivljenik predao torbu drugom muškarcu zasad neutvrđenog sadržaja tražeći od njega da ju pospremi i pričuva mu je", dodaju tužitelji.

MINISTAR POHVALIO POLICIJU Pljačkaše je lovio i helikopter: 'Odmah smo ih locirali i uhitili'

Navode i da su četvorica sumnjivaca potom 'golfom' nastavila vožnju do naselja Petruševec gdje ih je uočio policajac koji ih je službenom 'škodom' pokušavao sustići i zaustaviti.

No, u tome nije uspio jer su se u jednom trenutku polukružno okrenuli, a potom i zaustavili, uperili u policajca "podesni predmet nalik na dugačko vatreno oružje" i pobjegli kada se sklonio iza službenog automobila. Ipak, u organiziranoj potrazi osumnjičeni su uhićeni kada su ušli u naselje Jelkovec.

Idi na 24sata
Komentari (5)
 • 33beg33

  a love nema i nema i nema

  20. 12. 2017,   17:37
 • Osijek31000

  eto, dobre vijesti... brže smo ih našli nego Amerikanci sa svojih 50 policijskih auta i s nekoliko helikoptera. Oni bi tražili po mjesec dana, a mi sve u tjedan dana!

  20. 12. 2017,   17:32
 • Deleted user

  Sad do nove godine ponavljajte svaki dan isti clanak

  20. 12. 2017,   17:47
24sata.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja.