Piroman iz Modrina Sela ostaje 30 dana u istražnom zatvoru

Muškarca (50) se sumnjiči da je u ponedjeljak 23. srpnja u Modrinom Selu kod Kistanja izazvao požar koji se proširio na skoro šest hektara suhe trave i niskog raslinja
Vidi originalni članak

U jednomjesečnom istražnom zatvoru završio je 50-godišnjak kojega šibensko tužiteljstvo tereti da je 23. srpnja izazvao požar u Modrinom Selu u općini Kistanje koji se proširio na gotovo šest hektara suhe trave i raslinja.

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku u petak je izvijestilo da je ispitalo osumnjičenika za „dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom“, kojemu je sudac istrage, na njihov zahtjev, odredio jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i opasnosti od utjecaja na svjedoka.

„Postoji osnovana sumnja da je 23. srpnja 2018. oko 12,30 sati u mjestu Modrino Selo, na otvorenom prostoru na udaljenosti od trideset metara južno od obiteljske kuće nepoznatog vlasnika, upaljačem zapalio suhu travu i time izazvao požar koji se proširio na ukupnu površinu od 5,8 hektara suhe trave i niskog raslinja.

Osnovano se sumnja da je potom, kad ga je uočio poznanik i povikao mu da prestane paliti vatru i odlazi, otišao s mjesta događaja. Požar se potom proširio na udaljenost od tristo metara od kuća u obližnjem zaseoku, a daljnje širenje požara je spriječeno intervencijom vatrogasaca“, izvijestilo je tužiteljstvo.

Idi na 24sata
Komentari (12)
 • Pancho

  Muškarac nema ime...baš me zanima jel nešto na "an"...

  27. 7. 2018,   13:48
 • Desnooddesno

  Imali taj piroman ime i prezime,neka se zna tko su državni neprijatelji.

  27. 7. 2018,   15:09
 • Čarli1976

  Ma fujjjjjjjjjjjjj sramota samo 30. dana u istražnom zatvoru, ma to je za 30 . godina zatvora, ako mu se dokaže da je potpaljivao, uh da mi ga propustiti kroz šake nikad više nebi palio, a ovakva kaznica je samo ...

  27. 7. 2018,   13:27
24sata.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja.