To je to što me zanima!

Pomogao joj je u nevolji, a ona je za njega skupila 700.000 kn

Kate i dečko idućih nekoliko dana više puta su se vraćali kako bi dobrom samaritanacu donijeli novac, odjeću i hranu. Sprijeteljili su se i uspjeli doznati više detalja o njegovom životu
Vidi originalni članak

Djevojka iz New Jerseyja kojoj je u trenutku nevolje pomogao beskućnik u znak zahvalnosti prikupila je za njega pozamašnu svotu novca, piše Daily Mail.

Kate McClure (27) prošli mjesec je usred noći ostala bez benzina dok se vozila autocestom kroz pustinju kako bi posjetila prijateljicu.

- Nisam znala što napraviti. Srce mi je skoro iskočilo iz grudi - kaže McClure koja je mobitelom nazvala dečka i molila ga da ju dođe pokupiti. U tom trenutku pojavio se niotkuda Bobbitt Jr. (34).

Ovaj bivši medicinski tehničar koji je radio u mornarici, a danas beskućnik, rekao je djevojci da sjedne u auto i zaključa se dok se on ne vrati s benzinom.  

- Johhny nije tražio da mu platim za benzin, a ja u tom trenutku ionako nisam imala gotovine kod sebe. Otišli smo svatko svojim putem, ali obećali smo da ćemo se vratiti i propisno mu zahvaliti - rekao je djevojčin dečko.

Idućih nekoliko dana više puta su se vraćali kako bi dobrom samaritancu donijeli novac, odjeću i hranu. Sprijateljili su se i uspjeli doznati više detalja o njegovom životu.

- Pričajte mi o lošoj sreći. No da ne bi krivo shvatili, ovdje sam zbog svojih odluka, nikoga ne mogu za to kriviti - ispričao nam je Bobbitt.

Beskućnika su neočekivani pokloni iznenadili, nije mogao sakriti oduševljenje.

- Bio je jako uzbuđen. Pružio mi je ruku i snažno me zagrlio - ispričala je djevojka.

Par je bio impresioniran Bobbittovom željom da dobivene poklone poklone podijeli s prijateljima beskućnicima. 

- Kad bi bar nekako mogli ovom čovjeku promijeniti život - pomislili su i nedugo zatim sjetili se da bi mogli putem GoFundMe prikupiti humanitarnu pomoć za Bobbitta. Skupljenim novcem željeli su platiti stan, mobitel i automobil za  Bobbitta i dati mu ostatak da ima za troškove života idućih nekoliko mjeseci, dok ne stane na vlastite noge.

- Silno želi naći posao i mislim da bi uz dom, u kojem bi se mogao oprati i odmoriti preko noći, mogao vratiti svoj stari život. Johhnyja treba malo pogurati, a uz vašu pomoć, nadam se da ćemo u tome i uspjeti. Johhny više ne želi živjeti na ulici. Želi biti aktivan član društva.  Svaka pomoć je dobrodošla - napisala je McClure u opisu humanitarne akcije. 

Na njegovom Facebook profilu može se vidjeti da je Bobbitt iz Sjeverne Karoline nekad bio mnogo sretniji. Imao je djevojku, a sanjao je da postane bolničar. Nažalost, zapao je u dugove i odao se drogi, a imao je i nekoliko okršaja sa zakonom. Zadnjih 18 mjeseci živi u Philadelphiji kao beskućnik. Prijatelji kažu da je riječ o čovjeku velika srca koji je vrlo lako mogao postati liječnik jer je sposoban i inteligentan.

Par je ubrzo došao do ciljanih 10.000 dolara, no nove donacije neprestano su stizale. Dosad su dobri ljudi za Bobbitta uplatili čak 116.177 dolara.

Idi na 24sata

Komentari 37

  • cevizd 24.11.2017.

    fake news!

  • Sata24_1 24.11.2017.

    Bravo Kate, svaka ti čast. Oboje ste dobrog srca i zato se dobro dobrim vratilo.

  • Wrazica. 23.11.2017.

    Najezila sam se. Predivno!

Komentiraj...
Vidi sve komentare