To je to što me zanima!

'Posljednje pomicanje sata u Europi bilo bi u ožujku 2019.'

Zastupnik Davor Škrlec, kao član radne skupine Europskog parlamenta, koji se zalagao za ukidanje polugodišnjeg pomicanja sata u EU-u, pozdravlja brz odgovor Komisije na želje građana
Vidi originalni članak

Europska komisija objavila je u srijedu prijedlog za ukidanje polugodišnjeg pomicanja sata u Europskoj uniji 2019. godine, dajući državama članicama slobodu da odluče žele li zadržati ljetno ili zimsko računanje vremena. 

Zastupnik Davor Škrlec, kao član radne skupine Europskog parlamenta, koji se zalagao za ukidanje polugodišnjeg pomicanja sata u EU-u, pozdravlja brz odgovor Komisije na želje građana koji su se velikom većinom u provedenoj anketi izjasnili za ukidanje pomicanja kazaljki na satu. 

U EUROPSKOJ UNIJI Juncker: Predložit ćemo da se ukine ljetno računanje vremena

- Prema prijedlogu Europske komisije, svaka država članica bi do travnja 2019. godine trebala odlučiti namjerava li trajno primjenjivati ljetno ili zimsko računanje vremena kako bi se olakšala tranzicija. Posljednje obvezno pomicanje sata na ljetno računanje vremena bilo bi u nedjelju, 31. ožujka 2019. Države članice koje se žele vratiti na zimsko računanje vremena mogle bi napraviti još jedno, posljednje polugodišnje pomicanje u nedjelju, 27. listopada 2019. Nakon tog datuma, polugodišnje promjene više ne bi bile moguće - tvrdi Škrlec. 

DODATNI SAT Pomicanje sata: Tijelo se buni, no ima načina kako si pomoći

- Komisija predlaže ukidanje polugodišnjeg pomicanja sata za cijelu Europsku uniju, postavlja jasan i kratak vremenski okvir kako bi promjene stupile na snagu te potiče konzultacije na nacionalnoj i europskoj razini kako bi se osigurao koordinirani pristup među državama članicama. Zakonodavni prijedlog nastoji osigurati da se sve izmjene dogode na koordinirani način između susjednih država članica kako bi se zaštitilo pravilno funkcioniranje unutarnjeg tržišta i izbjegla fragmentacija. Kako bi prijedlog Komisije stupio na snagu na vrijeme, Europski parlament i Vijeće Europske unije trebaju ga usvojiti najkasnije do ožujka 2019. godine - tvrdi Škrlec. 
 

Idi na 24sata

Komentari 208

  • 14.09.2018.

    Ma šta nisu napravili anktetu ili glasanje za sve ljude. Nego se evo netko sjetio da bi to mjenjao jer mu je tesko se dizat ujutro kako god okrene jer im posao koji ne voli i zivot mu je tezak. Pa hajde da se zbog nekog pametnog to promjeni... Ja osobno ne vidim razlog zašto bi se ukidalo to prebacivanje sata.

  • tigric@77 12.09.2018.

    Napokon ...potpisujem ...to je takva glupost...vrijeme ne postoji 😉

  • bezobrvenajeziku 12.09.2018.

    Vrijeme su izmislili ljudi.. Postoje samo periodi...

Komentiraj...
Vidi sve komentare