To je to što me zanima!

'Rat neće stati dok su aktualni ukrajinski političari na vlasti...'

Osvrnuvši se na odnose s Ukrajinom, Putin je u subotu na summitu G20 izjavio da će se "rat nastaviti" sve dok aktualni ukrajinski dužnosnici "budu na vlasti"
Vidi originalni članak

Ruski predsjednik Vladimir Putin ocijenio je u subotu da je "stvarno potrebno" održati "pravi susret s Donaldom Trumpom", izrazivši žaljenje što je američki predsjednik otkazao sastanak planiran na marginama G20 u Buenos Airesu, a komentirao je i odnose s Ukrajinom istaknuvši da će rat trajati sve dok u Kijevu bude aktualna vlast.

"Šteta je što ne uspijevamo održati pravi susret. Mislim da je on stvarno potreban", rekao je Vladimir Putin na tiskovnoj konferenciji dodajući kako se "nada da će se sastati kada američka strana bude za to spremna".

ZABRANA ZA MUŠKARCE Rusi više ne smiju u Ukrajinu: 'Moramo spriječiti novi napad'

Kazao je da nema preduvjeta za sastanak s Trumpom te da su pitanja strateške stabilnosti od najveće važnosti.

Unatoč iznenadnom otkazivanju planiranog sastanka s Putinom preko Twittera dok je bio na putu za summit G20, američki čelnik i ruski predsjednik ipak su nakratko neformalno razgovarali u Argentini, prenosi agencija dpa.

Bijela kuća je priopćila da je održan niz "neformalnih razgovora" sa svjetskim čelnicima, uključujući Putina, u petak navečer.

ČEKA SMIRIVANJE SITUACIJE Trump otkazao sastanak s Putinom zbog ukrajinske krize

Trump je u četvrtak iznenada otkazao sastanak s Putinom, koji se trebao održati na summitu G20 u Argentini, zbog ukrajinske krize.

"Na temelju činjenice da brodovi i mornari nisu vraćeni u Ukrajinu iz Rusije, odlučio sam da je najbolje za sve strane otkazati moj ranije dogovoreni sastanak u Argentini s predsjednikom Vladimirom Putinom. Veselim se novom važnom summitu čim se ta situacija riješi!", napisao je Trump na Twitteru nakon što je otputovao na summit G20.

POROŠENKO: 'Putin želi stari ruski imperij natrag, on sebe vidi kao cara...'

Osvrnuvši se na odnose s Ukrajinom, Putin je u subotu na summitu G20 izjavio da će se "rat nastaviti" sve dok aktualni ukrajinski dužnosnici "budu na vlasti".

"Ukrajinske vlasti nisu zainteresirane za rješavanje sukoba, a posebice ne mirnim putem. Sve dok budu na vlasti rat će se nastaviti", kazao je.

RUSKI POLITIČAR TVRDI 'Rat je neizbježan. Ovo će vam biti zadnja Nova godina u miru'

"Uvijek je lakše opravdavati svoje gospodarske neuspjehe ratom" i prebacivati odgovornost na "vanjskog agresora", rekao je Putin.

Idi na 24sata

Komentari 47

  • histria0@yahoo.com 02.12.2018.

    A dok su aktualni ruski političari n vlasti mislite li da cvijeće raste.

  • MarijanGrdašić 02.12.2018.

    Mislim da cijeli svijet mora biti zahvalan da Rusija ima Putina za predsjednika, da je netko drugi reagirao bi na slijedeći način: svaka nova sankcija nama je objava rata! Zamislite samo taj scenarij i paniku koja bi se proširila Europom. Pitanje je samo treba li nešto takvoga Europi kako bi se osvijestila.

  • 02.12.2018.

    Tko vjeruje Putinu nije baš mudar. Dovoljno je vidjeti kako mu živi narod, svi koji mogu iseljavaju bježeći od diktature.

Komentiraj...
Vidi sve komentare