Riješili misterij: Britanski par umro u sobi luksuznog hotela

Egipatske vlasti su odmah naredile istragu i prvo se sumnjalo na prirodnu smrt no Kelly Ormerod (40), kći para koja je bila u istom hotelu je rekla da su njezini roditelji bili zdravi
Vidi originalni članak

Odmor u Egiptu za bračni par iz Velike Britanije Johna (69) i Susan (64) Cooper je bio fatalan. Umrli su pod misterioznim okolnostima 21. kolovoza u hotelu u Hurghadi. Nakon tri tjedna njihova smrt je izgleda razjašnjena. Krivac je vrlo otrovan insekticid. Britanski mediji pišu da je insekticid samo dan ranije upotrebljen u sobi do njihove. Otrov koji se inače koristi u poljoprivredi je upotrebljen u sobi na kraju hodnika, a jedina soba koje je s njom graničila je bila ona preminulog para.

Egipatske vlasti su odmah naredile istragu i prvo se sumnjalo na prirodnu smrt. Kelly Ormerod (40), kći para koja je bila u istom hotelu je rekla da su njezini roditelji bili zdravi te da je noć prije njihove smrti osjetila čudan miris u sobi. Roditelji ujutro nisu došli na doručak te ih je počela tražiti.

Roditelje je našla u vrlo lošem stanju. Otac je umro pred njom, a majku su odvezli u bolnicu gdje je preminula. Kći se vratila u hotel i htjela je uzeti stvari svojih roditelja iz sobe no zatekla je čistačice koje su već pospremile sobu i promijenile posteljinu. Klima je radila jače nego inače i podovi su bili obrisani te je Kelly posumnjala da hotel želi nešto prikriti.

John Cooper je vodio poljoprivredno gospodarstvo, a njegova supruga je godinama radila za Thomas Cook u Lancashireu. Upravo ta putnička agencija je krajem svibnja preporučila hotel i ocijenila ga vrlo dobrom ocjenom. Susjedi kažu da je par bio vrlo složan i uvijek veseo. Nakon njihove smrti Thomas Cook je evakuirao 300 ljudi iz hotela. Od tog broja njih 200 se također žalilo da im je bilo zlo. Iako ima pet zvjezdica u hotelu su našli bakterije stafilokoke i Escherichiju coli. Hotel su nakon toga maknuli iz ponude.  

Idi na 24sata
Komentari (4)
  • najiram 10

    to je u neku ruku dobro jer su um,rli od otrova koji su im sami prodali...a po drugoj strani manja dvoje engleza koji su kao narod posijali mnogo smrti po svijetu tako i egiptu...na kraju se sve plača...

    14. 9. 2018,   09:27
  • srecko64

    Egipat sto dalje od njega.

    12. 9. 2018,   18:01
24sata.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja.