Zatvara se rotor, građani tvrde: 'Bit će mrtvih, to je sigurno...'

Nama je bilo najvažnije omogućiti da se i dalje nesmetano odvija javni prijevoz i promet automobila. Nažalost, pješaci i biciklisti nisu bili prioritetni, iako će se i oni moći kretati oko rotora, kaže Zdenko Lanović
Vidi originalni članak

Izvođači radova na zagrebačkom rotoru tvrde kako za sada radovi teku po planu te da će se rotor zatvoriti u studenom, neposredno nakon blagdana Svih svetih, kako je i bilo najavljivano. Da bi se građani što lakše pripremili za veliku promjenu u prometu koja slijedi, održana je tribina na kojoj su se mogli informirati. 

- Nama je bilo najvažnije omogućiti da se i dalje nesmetano odvija javni prijevoz jer je rotor točka kojom prolaze dvije tramvajske linije i čak 16 autobusnih. Zatim su tu automobili kojih više od 100 tisuća dnevno prođe rotorom. I za njih smo mjesecima smišljali alternativne pravce. Nažalost, pješaci i biciklisti nam u ovom slučaju nisu bili prioritetni, iako će se i oni moći kretati oko rotora, no smanjeno - objasnio je na tribini za građane Zdenko Lanović, ovlašteni inženjer prometa tvrtke Elipso S.Z., koja je izradila elaborat privremene regulacije prometa dok traje rekonstrukcija rotora.  

ZAGREBAČKA OPORBA: 'Obnova rotora je ishitrena, Bandić radi što god ga je volja'

Tribinu je, piše Večernji list, organizirao predsjednik vijeća Gradske četvrti Novi Zagreb-zapad Jadranko Baturić, jer je smatrao da Grad nije učinio dovoljno po pitanju informiranja javnosti. 

Kod ovako velikih projekata nemoguće je u dan predvidjeti rokove, poručuju nadležni. No, izvođači kažu kako za sada radovi teku po planu te da će se rotor zatvoriti u studenom, neposredno nakon blagdana Svih svetih, kako je i bilo najavljivano.

Kad se zatvori rotor, zatvorit će se i prilazne ceste, a najveći kolaps očekuje se u Trnskom i Trokutu

OD DANAS NE VOZE TRAMVAJI Zagrebački rotor nade: Hoće li velike gužve napokon prestati?

- To su uske ulice i raskrižja gdje se već sada ujutro čeka po pola sata. Ako tamo preusmjerite svih 100 tisuća automobila s rotora, bit će mrtvih, to je sigurno -  pobunili su se prisutni u publici, pa zaključili kako je još gora situacija s pješacima i biciklistima koji ne mogu nigdje jer se rotoru ne smije ni prići. 

Na tribini su građani davali i prijedloge, a najveći je aplauz dobio mladić koji je sugerirao da bi bilo najbolje da se za pješake i bicikliste uredi nasip te da oni hodaju, odnosno voze po njemu.

Idi na 24sata
Komentari (87)
 • Invictus_Zagreb

  Bandic i kumovi na ovom poslu izvlace minimalno 100tinjak miliona kuna

  12. 9. 2018,   08:44
 • korisničko ime zauzeto

  stanovnike južnog dijela zagreba čeka neopisivi horor narednih nekoliko godina

  12. 9. 2018,   08:43
 • gasthekikes

  Banditić nastavlja sa terorom nad zdravim razumom.

  12. 9. 2018,   08:48
24sata.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja.