To je to što me zanima!

Split: 'Eksplodirao kompresor vanjske jednice klima uređaja'

Istražitelji i stručnjaci za tu vrstu tehnike, još provode ispitivanja i provjere oko uzroka eksplozije kompresora na klima uređaju koja je u ponedjeljak ozlijedila trojicu radnika
Vidi originalni članak

Završen je očevid strašne eksplozije na krovu stambene zgrade u Spinčićevoj ulici u Splitu, gdje je u ponedjeljak popodne oko 17.30 sati eksplodirala klima, teško ozlijedivši tri radnika.

EKSPLOZIJA ZATRESLA SPLIT Ozlijeđena tri radnika, dvojica teško, jedan se bori za život

- Za sada se zna da je došlo do eksplozije kompresora vanjske jedinice klimatizacijskog uređaja. Međutim, još se utvrđuje zašto i kako je kompresor eksplodirao - potvrdili su nam iz PU splitsko-dalmatinske.

Istražitelji, a uključeni su i stručnjaci za tu vrstu tehnike, provode ispitivanja i provjere oko uzroka eksplozije kompresora. U zgradi u Spinčićevoj svi stanovi vanjske jedinice klima imaju na krovu, gdje su tri radnika tijekom popodneva obavljali servis na jednoj od njih.

Posljedice snažne detonacije su strašne – dvojica radnika su u splitskoj bolnici u teškom stanju, jedan je na Jedinici intenzivne njege, drugi je u induciranoj komi, imaju teške opekotine, dok je treći izvan životne opasnosti. Komad užarenog metala je, kako su nam rekli očevici, s vrha zgrade poput projektila završio 50-ak metara dalje na teniskim terenima punima djece i rekreativaca, no srećom je pao na prolaz ne ozlijedivši nikoga.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • stiven 13.09.2018.

    Ajmo strucnjaci od klima,šta bi mogao biti uzrok?? Da se razumijemo ja nisam strucnjak ali mi odmah pomisao otišla na sredstvo za punjenje klima,neznam dali je zapaljivo,mislim da nije,bar nigdje to citao,nego se to sredstvo nalazi u bocama pod vrlo velikim pritiskom,i do l50 bara,i prilikom punjenja uređaja zakazao regulator pritiska koji je trebao biti podešen na neki mali pritisak od možda pola bara,i tako u jedinicu otišao pritisak od stotinjak bara i rasturio je,a možda i nisam u pravu

Komentiraj...
Vidi sve komentare