To je to što me zanima!

'To je osveta promigrantskih političara protiv Mađarske'

Eurozastupnici usvojili su izvješće Kluba zastupnika Zelenih/Europskog slobodnog saveza koje poziva Europsko vijeće da utvrdi da postoji opasnost da Mađarska krši vrijednosti EU
Vidi originalni članak

Odluka Europskog parlamenta, donesena u srijedu, kojom započinje kazneni postupak protiv Mađarske je "sitničava osveta" promigrantskih političara protiv Mađarske, rekao je u srijedu mađarski ministar vanjskih poslova Peter Szijjarto.

Szijjarto je rekao da će Mađarska tražiti pravne načine za osporavanje odluke, jer glasovi suzdržanih nisu uzeti u obzir, što je promijenilo ishod glasanja, tvrdi Szijjarto.

ORBAN U EU PARLAMENTU: 'Sudite mađarskom narodu, ali mi nećemo popustiti ucjenama'

"Današnja odluka Europskog parlamenta je ništa drugo, nego sitna osveta promigrantskih političara protiv Mađarske", izjavio je Szijjarto. "Odluka je donesena na prijevaran način i protivno svim relevantnim pravilima iz Ugovora o Europskoj uniji", ustvrdio je.

Zastupnici Europskog parlamenta usvojili su u srijedu izvješće Judith Sargentini iz Kluba zastupnika Zelenih/Europskog slobodnog saveza koje poziva Europsko vijeće da "u skladu s člankom 7. stavkom 1. Ugovora o Europskoj uniji, utvrdi da postoji očita opasnost da Mađarska teško krši vrijednosti na kojima se temelji Europska unija".

Aktiviranje članka 7 Ugovora o EU-u teoretski može dovesti do oduzimanja prava glasa u Vijeću EU-a, no, iako je u EP-u izvješće izglasano dvotrećinskom većinom, oduzimanje prava glasa Mađarskoj mora biti jednoglasno, tj. moraju ga podržati sve zemlje članice.

Idi na 24sata

Komentari 51

  • Alex111603 13.09.2018.

    Haha, vrijednosti EU? Pa nisu Mađari zgazili Siriju, uostalom, šta je s ostalim višegradskim? Imaju isti stav. Uostalom, Njemačkoj se u EU sudi stalno zbog svega. Možda EU ima previše jurista koji nemaju šta radit. U svakom slučaju , totalna glupost.

  • kiki_4 12.09.2018.

    Opa koliko ljubitelja lika i djela Orbana. Interesantno je da ste zapeli u svojoj ljubavi isključivo u stavu Orbana prema migracijama. Pada li vam na pamet da ta ista Mađarska cucla lovu iz EU fondova, a da pritom krši sva moguća prava koja se autokratu Orbanu ne sviđaju: demokratske norme, nezavisnost pravosuđa, gasi udruge koje mu nisu po ćefu, gasi novine koje ga kritiziraju.... Ili ste fascinirani da i nakon odluke EU Orban ne želi izručiti MOL-ova Hrvatskoj? Ili možda padate u nesvijest zato jer je Orbanova familija iznenada krcata para (što poprilično podsjeća na korupciju u Hrvatskoj)?

  • efteling 12.09.2018.

    Problem nije tako jednostavan oi sigurno se ne moze resiti osudom Madjarske.Problem je strukturalne prirode ili kako i na kojim principima EU funkcionise?Kad je Merkica odlucila otvoriti granice za novu radnu snagu koja joj treba za jos bolje rezultate izvoza....druge clanice se nisu pitale...pa se sam pitam ko to odlucuje u EU-u i po kojim moralnim,etickim,i pravnim instrumentima potpisanih od svih....Pa se setih Hrvatske kojoj je plodna zemlja kojom bi mogli pola Evrope hraniti....postala neplodna...jer je nema ko obradjivati i proizvoditi gubitke...u odnosu na uvoznui nekvalitetnu hranu koja je subsidirana i hrvatskim novcem...A upravo iz Slavonije se najvise ljudi iseljava i prazni Hrvatsku....koje su to demokratske odluke EU-a...koji je odavno izgubio svaki kontakt sa folkom...bio on Finac,Francus,Hrvat...i moja teza je upravo da nedostatak demokratricnosti,pravednosti i socijalnog razmisljanja je ujedno i kraj ovakve unije.Ako se samo uslisavaju zelje najbogartijih clanica...a ostalih zanemaruju...imacemo ne samo Madjarsku vec i ostale koji ce se pridruziti tom klubu nezadovoljnih.Nemci sada hoce Nemca za vodju EU-a...Zasto sada?Zato sto je doslo vreme odluka o buducnosti i taj trenutak Nemci nece hteti propustiti...a da li je to i u interesu ostalih clanica...Odgovorite sami na to pitanje...Licno odgovor znam..

Komentiraj...
Vidi sve komentare