Vjeroučitelj Krešimir Bagarić završio u istražnom zatvoru

Sumnja se da je učenicima nametao stavove te izazivao osjećaje mržnje, odbojnosti i prihvaćanja agresije prema dvjema osobama, svjestan svog utjecaja i autoriteta kao nastavnika
Vidi originalni članak

Krešimiru Bagariću (1979.), vjeroučitelju koji je vjeronauk držao u jednoj zagrebačkoj osnovnoj školi, određen je istražni zatvor zbog osnovane sumnje da je na svojim predavanjima pozivao na nasilje i mržnju, objavilo je Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu nakon ispitivanja Bagarića.

BOZANIĆU, A POGLEDAJ OVE Vjeroučitelj je dobio otkaz, ali njemu sličnih ima još dosta...

Na stranicama Općinskog državnog odvjetništva u Zagrebu piše da postoji osnovana sumnja da je 38-godišnjak 29. studenog 2017. od 14.00 do 14.45 sati tijekom nastave vjeronauka u osmom razredu jedne zagrebačke osnovne škole iznosio diskriminatorne stavove te iskazivao prijezir i nesnošljivost prema pripadnicima srpske i nacionalnosti i muslimanske vjeroispovijesti. Sumnja se da je time nametao učenicima iznesene stavove te izazivao osjećaje mržnje, odbojnosti i prihvaćanja agresije prema dvjema osobama, svjestan svog utjecaja i autoriteta kao nastavnika.

RAVNATELJICA ŠKOLE: 'Nisam vjerovala da vjeroučitelj Bagarić ima gnjusne stavove'

Sudac istrage prihvatio je prijedlog zagrebačkog Državnog odvjetništva te vjeroučitelju odredio istražni zatvor temeljem članka 123. stavka 1. točke 2. ZKP-a. Slučaj je  u javnost izašao nakon što je jedan od učenika snimku Bagarićeva predavanja na satu vjeronauka u OŠ Matije Gubeca na zagrebačkoj Knežiji i dostavio snimku portalu index.hr,  koji ju je i objavio. U tim svojim izjavama Krešimir Bagarić je govorio kako bi trebalo objesiti dva bivša predsjednika i bivšu ministricu vanjskih poslova, veličao ratnog zločinca Ratka Mladića te pogrdno govorio o Srbima i Muslimanima. Zbog toga je ravnateljica škole Ljiljana Klinger protiv njega pokrenula i postupak izvanrednog otkaza.

Idi na 24sata
Komentari (366)
 • billi Galeb

  A što se Čudimo ??? 80 % tu komentaora je zatrovano mržnjom i pišu vulgarne komentare pune nasilja ....Kad se sitim prije par godina ovo je bio portal gdje se bio užitak družiti se zezati se ....a sada ?????? Tuga ...

  29. 12. 2017,   23:15
 • deronja

  nije mi uopce jasno sta ce vjeronauk u skoli, zadnja glupost koju su mogli napraviti

  30. 12. 2017,   05:02
 • Cajger

  kakva je to škola , ravnateljica , kad se dozvoljava korištenje mobitela za vreme nastave !?

  30. 12. 2017,   08:05
24sata.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja.