'Za djelovanje protiv promjena klime svijet ima dvije godine'

"Klimatske promjene su brže od nas i moramo se pokrenuti. Imamo alate kako bi naše djelovanje bilo učinkovito, ali nedostaje nam vodstvo i ambicije da poduzmemo ono što moramo", istaknuo je...
Vidi originalni članak

Svijet ima dvije godine za djelovanje protiv klimatskih promjena ili će se suočiti sa stravičnim posljedicama, upozorio je u ponedjeljak čelnik UN-a Antonio Guterres i pozvao civilno društvo da zahtijeva od svjetskih vođa da im polože račune. 

"Ako ne promijenimo smjer do 2020., izlažemo se stravičnim posljedicama za ljude i prirodne sustave", izjavio je Antonio Guterres u govoru u sjedištu UN-a u New Yorku.

"Važno je da civilno društvo, mladi, skupine žena, privatni sektor, vjerske kao i znanstvene zajednice i ekološki pokreti u svijetu traže da im čelnici polože račune", istaknuo je glavni tajnik Ujedinjenih naroda.

Prikazavši crni popis prijetnji, Guterres je rekao da je svijet izložen izravnoj egzistencijalnoj prijetnji i najvećem izazovu našeg doba.

"Klimatske promjene su brže od nas i moramo se pokrenuti. Imamo alate kako bi naše djelovanje bilo učinkovito, ali nedostaje nam vodstvo i ambicije da poduzmemo ono što moramo", istaknuo je.

Antonio Guterres je podsjetio da će se u UN-u organizirati svjetski summit o klimi u rujnu 2019.

Idi na 24sata
Komentari (12)
 • ŠtangaŽelezni

  Imamo alate kako bi naše djelovanje bilo učinkovito. Jako dobro mi znamo da vi imate alate i da jako učinkovito djelujete već godinama stvarate klimu da se ljudi boje za svoju egzistenciju i da osiguravajuće kuće beru ogroman novac aj ...

  11. 9. 2018,   08:33
 • ak47

  Klimatske promjene/globalno zatopljenje je trenutno najveća laž koja se servira ljudima širom planete. Laž o globalnom zatopljenju je krenula prije nekih 20ak godina kada su "znanstvenici" tvrdili da će u idućih 50 godina razine mora i oceana narasti i do ...

  11. 9. 2018,   01:25
 • zeljkopž

  " 'Za djelovanje protiv promjena klime svijet ima dvije godine' " Tu istu rečenicu konstantno ponavljaju već 15ak godina.

  11. 9. 2018,   08:24
24sata.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja.