Zašto su dionice Apple-a među najtrgovanijim na svijetu?

Dionice kompanije Apple su krajem 2017. oborile novi rekord i dostigle cijenu od 167 dolara, a tržišna vrijednost kompanije je dostigla 853,5 milijardi dolara
Vidi originalni članak

Dionice kompanije Apple su krajem 2017. oborile novi rekord i dostigle cijenu od 167 dolara, a tržišna vrijednost kompanije je dostigla 853,5 milijardi dolara. U 2017. godini cijena dionice Apple-a je ostvarila rast od čak 46%.

Fortrade, za sve koji su zainteresirani naučiti kako trgovati cijenom dionica Apple-a i drugih kompanija ili one koji jednostavno žele proširiti svoje znanje, pripremio je besplatni priručnik "Kako trgovati cijenom dionica iz fotelje" (takozvani CFD-i). Priručnik je prilagođen svim razinama znanja i možete ga preuzeti preko linka ispod.

Besplatni priručnik “Kako trgovati cijenom dionica iz fotelje” preuzmite ovdje. 

Proizvodi iz Apple-ove iPhone serije u 2017. godini obuhvatili su tri nova modela: iPhone 8, 8-plus i iPhone X, model koji je plasiran povodom desetogodišnjice iPhone-a. Najavljen 12. studenog, iPhone X je ušao u pretprodaju 27. listopada, a službeno je postao dostupan 3. studenog. Početna cijena iPhone X-a je 999 dolara.
 
Poslovni rezultati Apple-a u posljednjem tromjesečju 2017. nadmašili su očekivanja.  Zarada po dionici je dostigla 2,07 dolara dok su prihodi kompanije porasli na 52.6 milijardi dolara. Procjena kompanije po pitanju buduće prodaje iPhone modela za 2018. godinu je od 84-87,5 miljuna komada, što sugerira optimistična predviđanja kada je u pitanju iPhone X.

Besplatni priručnik “Kako trgovati cijenom dionica iz fotelje” preuzmite ovdje. 

Intenzivno investiranje u Kinu, koja je postala treće po veličini tržište za Apple (Nakon SAD-a i Europe) isplatilo se. Prodaja u Kini dostigla je 9.8 milijardi dolara što je 12% više u odnosu na 2016.

I ako se tržište računala možda smanjuje, Apple i dalje ostvaruje rekordnu prodaju kada je u pitanju  legendarni Mac. Prihod od njegove prodaje  porastao je za 7.17 milijardi dolara ili 25% u odnosu na 2016. dostignuvši rekordno visoku razinu.

Idi na 24sata
24sata.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja.