To je to što me zanima!

Završio pod kotačima kamiona koji ga je vukao ulicom u Splitu

Stariji muškarac pod kotačima kamiona završio je u ponedjeljak oko 14 sati u Splitu. Vozač je shvatio da se nešto dogodilo tek kad su mu prolaznici počeli vikati. Muškarca su izvukli nakon 15-ak minuta
Vidi originalni članak

Stariji muškarac teško je ozlijeđen u ponedjeljak u Ulici Brune Bušića u Splitu kada ga je udario kamion i vukao nekoliko desetaka metara!

Prema izjavama očevidaca, kamion je oko 14 sati skretao s Poljičke u Bušićevu u smjeru sjevera, no vozač nije vidio trenutak kada je zahvatio starijeg muškarca koji je krenuo prelaziti ulicu, i to nekoliko metara od pješačkog prijelaza. Očigledno pješak nije vidio dolazak kamiona, niti je vozač uočio pješaka.

Šokirani očevici su vidjeli što se dogodilo, za razliku od vozača kamiona koji je nastavio vožnju dok je starac "zapeo" ispod kamiona! Odmah su istrčali na cestu, mahali rukama, urlali da zaustavi kamion! Kada je konačno stao, krenuli su problemi druge vrste: stariji muškarac je bio živ, stigla je Hitna pomoć i dva kamiona Javne vatrogasne postrojbe Split, no njegovo izvlačenje ispod tegljača je potrajalo možda i više od 15 minuta. Za to vrijeme je kran i "žlica" koja se nalazila u košu kamiona "fiksirana" na asfalt kako bi izbjegli veću tragediju prilikom spašavanja.

Vatrogasci su potom ubacili pneumatske podizače tereta, pokušali podignuti kamion koliko je moguće te se nekolicina pripadnika JVP-a Split zavukla pod teretno vozilo pokušavajući pomoći starcu. Konačno je oko 14,35 sati izvučen, lagano na nekakvoj velikoj tkanini kako bi se pomicanje tijela svelo na minimum, odmah mu je stavljen Schanzov ovratnik te je imobiliziran na nosilima i prebačen u splitsku bolnicu i tek se treba utvrditi koliko su teške njegove ozljede. Očevici, u šoku i blijedih lica nakon što su svjedočili strašnim scenama, su nam pak prepričali što se događalo.

- Kamion ga je udario prednjom stranom, i to onom rubnom, gdje je bio u "mrtvom kutu" vozaču, a onda je završio pod kotačima. Gotovo sam siguran da mu je kotač prešao preko noge, zatim je nekako zapeo u podvozju kamiona, malo iza prednje osovine. Vozač nije ništa primijetio, stao je tek kada su dvije žene i još neki istrčali pred njega na cestu, mašući rukama!

Također su nam posvjedočili da starcu na mjestu nesreće nije trebala reanimacija, bio je kontaktibilan, čak je u jednom trenutku i podigao ruku s nosila, valjda nešto pokušavajući reći...

Idi na 24sata

Komentari 12

  • sputnik57_1 03.09.2018.

    Kamiondžija je skretao udesno kad je pješaku bilo upaljeno zeleno na pješačkom prijelazu. Ne mogu reći za ovog vozača direktno, ali sam viđao kamione ove tvrtke da voze kao luđaci po cesti. Nadajmo se da će istraga pokazati pravo stanje jer je Crivac u Kerumovoj krajini, pa se nadajmo da se neće umiješati rodijaci.

  • domoljub029 03.09.2018.

    Da očevici nisu mahali rukama vozač kamiona bi starca vukao sve do odredišta a tada bi od njega ostalo samo mljeveno meso

  • antonio60 03.09.2018.

    Pošto mu je pješački bio unutar 50 m pješak ga je morao koristiti, a ovo u blizini ne vrijedi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare