To je to što me zanima!

Hellboy se vratio: Armije pakla past će na koljena pred njime

Lovac na vragove i demone, Hellboy, zarobljen u prostoru između našeg svijeta i natprirodnog, krenut će u bitku koja će značiti ili kraj za sve nas ili boljitak čovječanstva
Vidi originalni članak

Dva filma Guillerma del Tora su u prethodnom desetljeću zarobila pažnju javnosti i kritike. Prvi je bio poprilično hvaljeni 'El laberinto del fauno', kod nas, a i drugdje neispravno preveden kao 'Panov labirint'. Drugi njegov film bio je 'Hellboy', začetnik franšize o demonu koji lovi demone, a opterećen je sudbinom koju ne želi. Na žalost, franšiza 'Hellboy' nije nikada bila financijski značajno uspješna. Ipak, snimljen je nastavak, a oba filma su privukla kako pažnju kritike, tako i ljubav obožavatelja stripa. Koliko je za to bio odgovoran del Toro, toliko je svemu doprinio i glumac Ron Perlman, za kojeg su mnogi komentirali kako neće uspjeti.

Perlman je godinama pokušavao snimiti i treći film u tom serijalu, koji bi okončao mnoge scenarističke 'niti' koje su se pojavile u prva dva filma. Međutim, što zbog del Torovih obaveza, što zbog nezainteresiranosti producenata, taj film se nikada nije dogodio. Ipak, producenti su se odlučili na snimanje novog filma, no s malenim promjenama. Perlman je otpao kao glumac, zbog svoje starosti (i zbog činjenice da je del Toro bio zbačen iz ekipe koja bi snimala treći film) , a na njegovom mjestu u nadolazećem filmu pojavio se mladi David Harbour. Prvi foršpan je pred nama.

Pogledajte prvi video

Kako možete vidjeti u prvom videu za reboot serijala, film koji je navodno 'film s oznakom R' ima jednu poprilično neshvatljivu količinu 'blesavog' humora, kakvog se očekuje u malo komičnijim djelima. Redatelj Neill Marshall, koji je na čelu svega, mogao bi nas iznenaditi narednim foršpanima, no što se ovog tiče, samo se pitanja postavljaju.

Primjerice, Harbour se fizički transformirao u moćnog lovca na natprirodno, o čemu smo već pisali. No premda Hellboy izgleda snažno, nedostaje mu ona natprirodna silina koju smo mogli bez problema vidjeti kod Perlmana (zbog umjetnih mišića koji su mu dodani). Valja spomenuti i kako je muzika za film posve neprikladna ozračju u kojem bi se film trebao odvijati, odnosno u jednom apokaliptičnom ugođaju.

Zašto je Neil Marshall, redatelj jednih od boljih epizoda 'Igre prijestolja' te autor odličnih filmova 'Dog Soldiers' i 'The Descent', koji je dokazan na polju horora, odlučio takav foršpan pustiti u opticaj je vjerojatno pitanje na čiji odgovor ćemo se morati načekati.

IZ PAKLA I demoni imaju svoje demone: Lovac na zlo će ih sve riješiti

Uz Davida Harboura u filmu glumi i Ian McShane u ulozi Hellboyjevog oca Trevora Bruttenholma, dok se Milla Jovovich pojavljuje u ulozi vještice Nimue. U sporednim su ulogama Sasha Lane koja glumi Alice Monaghan i Daniel Dae Kim kao Korejac Ben Daimio.

Kako smo najavili već ranije, film za sada ima datum objave 12. travnja 2019. godine. Hoće li i taj datum biti odgođen za koji tjedan ili mjesec, kao i prethodni datumi objave filma saznat ćemo u dogledno vrijeme.

Horoskop za predbožićni vikend: Rakove očekuje sretna vijest u nedjelju, a Jarci će se napokon izvući iz teškog razdoblja

Idi na 24sata

Komentari 3

  • silent_ninja 22.12.2018.

    što je to "armije"?

Komentiraj...
Vidi sve komentare