To je to što me zanima!

Korak jednog čovjeka poveo je čitavo čovječanstvo u novu eru

U nizu NASA-inih projekata, jedan je u svjetskoj povijesti ostavio dubok trag. Slijetanjem na Mjesec, Neil Armstrong postao je prvi čovjek koji je kročio na drugo nebesko tijelo
Vidi originalni članak

Oskarovac Damien Chazelle oduševio je mnoge hitom 'La La Land', u kojem je pokazao priču o dvoje sanjara koji pokušavaju uspjeti u okrutnom okolišu Los Angelesa. Izvrstan film prepoznali su kritičari, pa je tako to djelo 'zaradilo' čak šest Oscara. A njegov prethodni film, 'Ritam ludila', također je prepoznat s nominacijama, premda nije osvojio nagrade.

Taj se redatelj vraća u kina ove godine s još jednim filmom kojim cilja na Oscare. U pitanju je biografska drama snimljena prema knjizi Jamesa Hansena i u scenarističkoj adaptaciji Oscarovca Josha Singera. Film 'Prvi čovjek' na velike ekrane donosi jedan od najznačajnijih djelića povijesti napretka znanosti i čovječanstva uopće.

POTTEROVA ŠKOLA Povratak u Hogwarts: Čudesne zvijeri odlaze u najbolju školu

Prvi čovjek najvećih filmskih romansi današnjice, Ryan Gosling, u glavnoj ulozi i za njega nekarakterističnom tematskom izletu, sada postaje prvi čovjek na Mjesecu. Kao svojevrsna kronika Armstrongovog života i karijere, film nas uvodi u zbivanja između 1961. i 1969., razdoblje pripreme i egzekucije jedne od najopasnijih misija u povijesti putovanja u svemir. U nizu NASA-inih projekata, jedan je u svjetskoj povijesti ostavio dubok trag.

Uspješnim slijetanjem na mjesec 20. srpnja 1969., astronaut Neil Armstrong postao je prvi čovjek čija je noga kročila na površinu Mjeseca. U toj povijesnoj šetnji pridružio mu se Buzz Aldrin, dok je njihov kolega Michael Collins za to vrijeme orbitirao oko Mjeseca na komandnom brodu Columbia.

BORBA ZA OPSTANAK 'Predator': Najopakiji akcijski film ove godine dolazi pred nas

Uz Ryana Goslinga u filmu nastupaju i Kyle Chandler, Pablo Schreiber, Jason Clarke, Ciaran Hinds te Corey Stoll. Koliko je dobar oskarovski materijal snimio Damien Chazelle moći ćete vidjeti i u hrvatskim kinima početkom listopada.

VIDI OVO: Kim ima aferu s Drakeom?

Idi na 24sata

Komentari 8

  • audi 2.0 06.09.2018.

    Po zastavi se vidi da je propuh 😂

  • milanmilan 06.09.2018.

    I dalje nam lažu.

  • 05.09.2018.

    Nikad niste bili na mjesecu,a ko zna možda jednog dana hoćete

Komentiraj...
Vidi sve komentare