To je to što me zanima!

Krcato na Bundeku: Stublić je oduševio na Chill&Grillu

Dobra klopa, cuga i mjuza bit će imperativ i današnjeg programa. Kulinarske radionice te prezentacije piva zagrijavaju atmosferu uoči svirke benda Mangroovre te sastava NoA & Funkblasters
Vidi originalni članak

Dok su u subotu navečer stotine plesale pred binom legendarnog rokera Jure Stublića na zagrebačkom Bundeku, iskusni gurmani i znatiželjni posjetitelji Zagreb Chill&Grill festivala uživali su u specijalitetima bogate gastro ponude.  Tisuće posjetitelja častili su se vrhunskim okusima piva, mesnim delikatesama te nezaboravnim provodom.

ZAGREB CHILL&GRILL Dođite na Bundek - i kuhanje prepustite poznatim chefovima

A dobra klopa, cuga i mjuza bit će imperativ i nedjeljnog programa. Kulinarske radionice te prezentacije piva zagrijavaju atmosferu na Zagreb Chill&Grill festivalu uoči svirke benda Mangroove u 18 te sastava NoA & Funkblasters u 20:30 sati. 

Voditelji Iva Šulentić i Daniel Berdais otvorili su festival pripremom sendviča u “Zvijezda servisu za sendviče”, a zadana tema bila je Francuska. Svi sudionici showa imali su zadatak napraviti svoj francuski sendvič, s namirnicama karakterističnima za francusku gastronomiju, poput pljesnivog sira. Sendviče su pripremali Lana Klingor Mihić i učenici 3. razreda Ugostiteljske škole. 

- Svaki sendvič je bez veze bez majoneze. U svakoj trudnoći imala sam drugačije želje, ali u drugoj sam najviše jela kruh, šunku i majonezu - rekla je Lana i dodala da sendviče radi baš svaki dan, a voli im dodati poširano jaje. Otkrila nam je i trik za kuhanje.

- U manju posudicu stavite prozirnu foliju. Unutra lupite jaje, zavežite ju i stavite u vodu. Nema šanse da će se raspasti - objasnila je. Chef Marko Palfi uspio je pripremiti janjetinu u samo  20 minuta i dao nam savjet kako da uvijek ispadne savršeno.

- Ostavite ju pola sata na sobnoj temperaturi, dobro začinite i pecite na roštilju minutu do dvije sa svake strane pa je ostavite pet minuta da odmori prije jela - rekao je chef Palfi.

Na festivalu se predstavila se i craft pivovara Varionica. Davor Simičić, suvlasnik pivovare, istaknuo je da vrijeme kiselih piva tek dolazi. 

UŽIVAJTE I VI NA BUNDEKU! Fina klopa i cuga privukla je mnoge - na Zagreb Chill&Grill

U nedjelju nastavljamo još jačim tempom. Sendviče sa Zvijezdinim umacima priprema Darko Kontin, koji se u ‘Dvoboju chefova’ suočava s Mišelom Tokićem, a Show Cooking ima chefica Priska Thuring. Prezentaciju vrhunskih craft piva održava Crafter’s i Pivovara Medvedgrad, a za glazbu su zaduženi DJ Prince, Mangroove i NoA&Funkblasters. U Kids corner posjetitelji se imaju priliku okušati u nagradnoj igri ‘Presađivanje biljaka’ powered by Pevec, kao i nagradnoj utrci tačkama. 

U ponedjeljak na festival stiže poznati chef David Skoko koji sprema brojna gastronomska iznenađenja, a na pozornici će atmosferu zagrijavati Letu štuke. Uz sve to, svaki dan možete uživati u velikom izboru craft piva te u slasnoj ponudi najboljih restorana. 

Organizator festivala je Gastro.hr, a glavni medijski partner 24sata. Generalni pokrovitelj je Podravka, a ostali partneri su Pevec, Jamnica kao službena voda festivala, Tele2, Labud - Kisko i Permetal, Dukat - President, Zvijezda, Jack Daniel’s Tennessee Whiskey, Mesna industrija Ravlić, Nescafé, Jadransko osiguranje i Toi Toi. Sve o najboljem festivalu klope, cuge i mjuze pročitajte na www.ChillGrill.hr.

Idi na 24sata

Komentari 31

  • Ines_ 30.04.2018.

    Lijepo, lijepo, neopisivo - https://www.youtube.com/watch?v=FdaEh4MNRsE

  • 29.04.2018.

    Tvornica kulture..Pjevajmo do zore“, „Sjećam se prvog poljupca“, “Srce na cesti“, „Dobre vibracije“, „Ljubav je zakon“, „Bili cvitak“, „Doći ću ti u snovima“, „Mi nismo sami“ i „Chicago“... samo su neke od....-Zagreb - Novi val - Rock mjuza - Jura Stublić novovalni veteran i Film su već dio tradicije. Super, naka ih na Bundeku, tako i treba .

  • Mthesecond 29.04.2018.

    Nije to više to,nije to isti Jura...Al glazba se pamti,glazba se sluša,glazba koju je stvorio,pjevao...Dođi gola,dođi bosa ali dođi...Zasvirala mi ta prelijepa pjesma u glavi,javila mi se kao prva asocijacija i evo sad je slušam,nisam je odavno čuo..Super pjesma,a ima ih još...

Komentiraj...
Vidi sve komentare