To je to što me zanima!

Neočekivan rekord: 'Časna' je 'rasturila' svoju konkurenciju

Mnogi su smatrali kako je to franšiza koja više nema u sebi snage. No tu im je bila greška jer je serijal 'Prizivanja' i dalje možda najstrašniji horor serijal današnjice
Vidi originalni članak

Jedan od žanrova koji ima potencijala jako iznenaditi kino gledatelje svakako jest i horor žanr. No dok za gledatelje iznenađenje dolazi od činjenice da svaki horor na svoj način plaši, još veće iznenađenje znaju dobiti produkcijske kuće kada neki horor nenadano zaradi impresivan novac.

A još veće takvo iznenađenje dolazi jednom kada film iz neke franšize, za koju se smatralo da je malo 'ofucana', uspije tako zaraditi. Ovaj put pričamo o filmu 'Časna', koji je u svojem prvom vikendu prikazivanja uspio 'dići' impresivnih 53 i pola milijuna dolara zarade. Uz svoju zaradu doljem svijeta je film tako dosegao 130 milijuna, što je podosta dobar novac za svaki film, a kamoli za jedan horor.

Prema izvješćima koje je prijavila kuća Warner Bros, film je koštao oko 22 milijuna dolara. Kako god mi pokušali prikazati zaradu, svima je očigledno da je ista impresivna kada se oduzmu ti maleni troškovi. Za usporedbu, preostalih devet filmova top ljestvice ovog vikenda u SAD nisu uspjeli sveukupno doseći toliku zaradu.

Kada si časna u Rumunjskoj oduzme život, Vatikan će poslati svećenika i časnu da istraže njezinu smrt. Zajedno otkrivaju ne baš svetu tajnu. Riskirajući ne samo svoje živote, već i vjeru i svoje duše, suočavaju se sa zlonamjernom silom u obliku iste demonske časne koja je terorizirala publiku u filmu 'Prizivanja 2'.

Redatelj filma 'Časna' je Corin Hardy, koji već ima iskustva s hororima, a u glavnim ulogama su Taissa Farmiga, Bonnie Aarons i Demián Bichir. Film, koji je uplašio toliko ljudi u SAD, je u sva bolja kina u Hrvatsku stigao 06.rujna, u distribuciji Blitzfilma.

 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • 11.09.2018.

    Svi ovi novi horori zapravo igraju na zvučne efekte. Stišaj ili isključi ton dok gledaš, mislio bi da gledaš dramu ili komediju

  • JoJo21 11.09.2018.

    Ma ovi moderni jump scare horori su bezveze, sve na isti kalup. Najbolji su oni stariji horori tipa The Shining s Jack Nicholsonom, The Others s Nicole Kidman- gdje doslovno nema nista ''strašno'' nikakvih klaunova i babaroga ali film je tako napet i takav plot twist da ostavi stvarno jak dojam.

Komentiraj...
Vidi sve komentare