Oproštaj od oca uz tamburaše: Marko je jedva susprezao suze

Glumac Vedran Mlikota stihovima se oprostio od svog kolege. 'Poljem ravnim pustit' ćemo vrance, neka lete bijesno neprestance, ej neka lete, ma nikad ne stali, od umora makar popadali'...
Vidi originalni članak

Na početku emotivnog ispraćaja Ive Gregurevića na zagrebačkom groblju Mirogoju, tamburaši su zapjevali njegovu omiljenu pjesmu 'Milov'o sam garave i plave' Zvonka Bogdana. Vijest o smrti legendarnog glumca 2. siječnja potresla je čitavu Hrvatsku, ali i regiju. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Your browser doesn’t support HTML5 video

U počasnoj straži stajali su Perica Martinović, Božidar Alić, Dragan Despot, Miroslav Škoro i Anja Šovagović-Despot.

- Bio si nomadska duša poput Đuke Begovića. Nadali smo se da je ovaj odlazak samo još jedna tvoja predstava. Život si teatralizirao, a teatar živio. Bio si velik kao i tvoj uzor Fabijan Šovagović. Ostao si dijete iz Mahale i nikada se nisi prestao igrati. Dragi Ivo, volim te. Volim tvoje Orašje, i nastavit ćemo tamo gdje si i ti stao u tvom i našem Orašju. Ostvario si fascinantan zemaljski trag i ostao upisan u memoriju hrvatske kulture - drhtavim je glasom govorila glumica Martinović. 

Ivin sin Marko (40) jedva je susprezao suze dok je bio okružen članovima obitelji. 

Gregurevićeva dugogodišnja bivša partnerica, glumica Dubravka Ostojić (57) skrivala je tugu iza glomaznih sunčanih naočala. 

Prema glavnoj mrtvačnici na Mirogoju stvorio se dug red. Brojni Gregurevićevi prijatelji i kolege su pristizali, među njima Mia Begović, Vedran Mlikota, Davor Bernardić, Igor Mešin, Luka Vidović, Ana Begić Tahiri, Ksenija Pajić, Goran Navojec, Marija Škaričić... Njima se pridružio i gradonačelnik Milan Bandić.

Glumac Vedran Mlikota govorom se oprostio od kolege. 

- 'Poljem ravnim pustit' ćemo vrance, neka lete bijesno neprestance, ej neka lete, ma nikad ne stali, od umora makar popadali' - citirao je stihove Najboljih hrvatskih tamburaša i dodao:

- Zbogom dragi Ivo. Čaruga putuje...

U njegovo rodno Orašje, Gregurevića su kolege ispratili dugotrajnim gromoglasnim pljeskom. Suze su tekle jedna niz drugu.

ČUVAJU GA PRIJATELJI U ORAŠJU Gregurević iza sebe ostavio psa Sokola: 'Bili su nerazdvojni...'

Sprovod će biti 8. siječnja u Posavini, na Mjesnom groblju Karaula u Donjoj Mahali u 14 sati.

Idi na 24sata
 
Komentari (48)
 • EnnaBella

  Što da kažem, osim, odmori se..zaslužio si tata...❤❤😪😪

  7. 1. 2019,   15:24
 • klokan_jack

  Pogledajte sliku 14 i di se bero smije na sprovodu!! Koji lik kaj s njim ne štima?

  7. 1. 2019,   17:00
 • xxxyxx

  e bernardiću,ako si došao ispratiti prijatelja,kako se možeš smijati.od dragih osoba se opraštamo sa suzom u oku a ne sa smijehom nalicu.očito ti je bilo do gospodina iva puno stalo.pametnije bi ti bilo da si ostao doma.

  7. 1. 2019,   15:40
24sata.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja.