To je to što me zanima!

Serenina karikatura je šokirala: 'Ovo je seksizam i rasizam...'

NAKON SKANDALOZNOG MEČA Na karikaturi Williams skače po teniskom reketu i sudac pita Naomi: 'Nisi li ju mogla jednostavno pustiti da pobijedi'...
Vidi originalni članak

Serena Williams (36) šokirala je svijet svojim ponašanjem u finalu ženskog US Opena u New Yorku protiv Naomi Osake (20). Tenisačica je vikala na suca koji joj je uzeo poen jer joj je trener pokazivao čudne signale i dobila je opomenu zbog 'coachinga'. Iako je njezin trener Patrick Mouratoglou priznao da je pogriješio, Serena je tvrdila da nikad nije varala. 

Japanka Naomi se ispričavala jer je pobijedila i publika joj je zviždala dok je primala pehar, a potom se mlada tenisačica i rasplakala. Svjetski mediji ne prestaju pisati o Sereninom ponašanju koje je uništilo Osakin uspjeh, a australske novine Herald Sun su objavile njezinu karikaturu. 

Na njoj je Williams koja skače po teniskom reketu i sudac pita Naomi: 'Nisi li ju mogla jednostavno pustiti da pobijedi', a mnogi su komentirali kako je crtež rasistički i seksistički. 

- Naglasak karikature je na sramotnom Sereninom ponašanju u finalu. Velika prvakinja razočarala je svojim ponašanjem i to su svi vidjeli - objasnili su iz Herald Suna. Autor karikature Mark Knight se također branio, a otkrio je kako je dobio prijetnje smrću. 

- Svijet je poludio. Karikatura je o lošem ponašanju. Nema nikakve veze s rasom. Nacrtao sam je u ponedjeljak navečer, vidio sam najbolju tenisačicu svijeta kako se ponaša kao dijete. Ona je moćna figura, jake građe. Žao mi je da se toliko iskrivilo na društvenim mrežama - ispričao je Knight. Njegovu karikaturu je kritizirala i spisateljica J. K Rowling (53) koja je poznata po knjigama o čarobnjaku Harry Potteru.

Istaknula je kako su umanjili jednu od najboljih živućih sportašica na svijetu koristeći rasizam i seksizam, a drugu su pretvorili u bezlični rekvizit. 

VIDI OVO! Sve se vidi: 13 najboljih dekoltea Hollywooda!

Idi na 24sata

Komentari 102

  • st.hrvatska 13.09.2018.

    Ma šta sexizam? A uske tajice i majica. Koda je i gola samo da se ofarbala crnom bojom. Šta je to? Zašto rasizam? Nevidim ništa sporno

  • panika135 13.09.2018.

    evo STOTI komentar ahahahaha dobre karikature ima da mu bude zahvalna hoooooooooj

  • tallija 13.09.2018.

    pa bolje izgleda na karikaturi nego ovako

Komentiraj...
Vidi sve komentare