'Zlatni kompas': Film nije bio uspješan, kako će serija proći?

Prema prvoj knjizi serijala 'Njegove tamne tvari' je 2007. snimljen podosta neuspješan film 'Zlatni kompas'. No filmaši ne odustaju pa nam dolazi i serija po tom materijalu
Vidi originalni članak

Autor Philip Pullman opčinio je mnoge svojim nagrađivanim serijalom 'Njegove tamne tvari', u kojoj pratimo doživljaje djevojčice Lyre, stanovnice svijeta u kojem svakog stanovnika prati fizičko ispoljenje njegove vlastite duše u obličju životinje. Književnik je napisao trilogiju koju čine knjige 'Polarno svjetlo', 'Tanki bodež' te 'Jantarni dalekozor'.

Prema prvoj knjizi je 2007. snimljen živopisan i istinski interesantan film 'Zlatni kompas' s glumačkim zvijezdama Nicole Kidman i Danielom Craigom u glavnim ulogama. Na žalost, film je bio relativno neuspješan u kinima. Na proračunu od 180 milijuna dolara zaradio je samo 372 milijuna, prije raznih poreza. To je bilo istinski nedovoljno da se nastavi s radom na narednim knjigama pa je cijeli projekt snimanja trilogije propao u vodu.

Ali, čudesni svijet paralelnih svjetova 'Njegovih tamnih tvari' opčinio je s razlogom i velike i male, što je prepoznala kuća BBC. Kako je u pitanju kuća koja se ne šali niti zgubidani, tako nam u dogledno vrijeme dolazi televizijska osmerodijelna serija snimljena prema prvoj knjizi.

A iako je film bio neuspješan te premda serija nije još niti prvu sezonu prikazala, BBC je toliko siguran u svoj rad da su već krenuli s radom na drugoj sezoni. Doduše, možda će jasnije biti zašto su toliko samouvjereni kada se pogleda tko sve glumi u seriji. Glavna glumica filma 'Logan', Dafne Keen, ima glavnu ulogu ovdje, dok joj James McAvoy daje podršku. Ruth Wilson te nevjerojatno popularni Lin-Manuel Miranda nalaze se u drugim ulogama. Projekt vode Jack Thorne te redatelj nekoliko mjuzikala, Tom Hooper.

KONTROVERZAN Boll je legenda: Najgori redatelj svijeta dobiva biografski film...

Nadolazećih nekoliko godina pokazat će nam koja će fantastična serija postati nova 'Igra prijestolja'. Uz gore spomenutu gledat ćemo i jednu ili dvije o svijetu 'Gospodara prstenova', nekoliko iz mitosa 'Igre prijestolja' te jednu o poznatom Witcheru iz istoimenog serijala igara. BBC će se s ovom ekranizacijom istinski morati pokazati žele li uzeti ovaj tron.

VIDI OVO! Sve se vidi: 13 najboljih dekoltea Hollywooda!

Idi na 24sata
Komentari (2)
  • mihano

    Obožavam taj film koji sam pogledala nekoliko puta i veselim se seriji

    15. 9. 2018,   22:35
  • tomo100brt

    Sve tri knjige su vrhunske i pokupile su dosta nagrada, film je bio točan po knjizi tako da me nije razočarao. Zašto nije uspio nitko ne zna. Možda serija uspije. Svakako gledati ću je.

    17. 9. 2018,   21:22
24sata.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja.