To je to što me zanima!

'Zlatni kompas': Film nije bio uspješan, kako će serija proći?

Prema prvoj knjizi serijala 'Njegove tamne tvari' je 2007. snimljen podosta neuspješan film 'Zlatni kompas'. No filmaši ne odustaju pa nam dolazi i serija po tom materijalu
Vidi originalni članak

Autor Philip Pullman opčinio je mnoge svojim nagrađivanim serijalom 'Njegove tamne tvari', u kojoj pratimo doživljaje djevojčice Lyre, stanovnice svijeta u kojem svakog stanovnika prati fizičko ispoljenje njegove vlastite duše u obličju životinje. Književnik je napisao trilogiju koju čine knjige 'Polarno svjetlo', 'Tanki bodež' te 'Jantarni dalekozor'.

Prema prvoj knjizi je 2007. snimljen živopisan i istinski interesantan film 'Zlatni kompas' s glumačkim zvijezdama Nicole Kidman i Danielom Craigom u glavnim ulogama. Na žalost, film je bio relativno neuspješan u kinima. Na proračunu od 180 milijuna dolara zaradio je samo 372 milijuna, prije raznih poreza. To je bilo istinski nedovoljno da se nastavi s radom na narednim knjigama pa je cijeli projekt snimanja trilogije propao u vodu.

Ali, čudesni svijet paralelnih svjetova 'Njegovih tamnih tvari' opčinio je s razlogom i velike i male, što je prepoznala kuća BBC. Kako je u pitanju kuća koja se ne šali niti zgubidani, tako nam u dogledno vrijeme dolazi televizijska osmerodijelna serija snimljena prema prvoj knjizi.

A iako je film bio neuspješan te premda serija nije još niti prvu sezonu prikazala, BBC je toliko siguran u svoj rad da su već krenuli s radom na drugoj sezoni. Doduše, možda će jasnije biti zašto su toliko samouvjereni kada se pogleda tko sve glumi u seriji. Glavna glumica filma 'Logan', Dafne Keen, ima glavnu ulogu ovdje, dok joj James McAvoy daje podršku. Ruth Wilson te nevjerojatno popularni Lin-Manuel Miranda nalaze se u drugim ulogama. Projekt vode Jack Thorne te redatelj nekoliko mjuzikala, Tom Hooper.

KONTROVERZAN Boll je legenda: Najgori redatelj svijeta dobiva biografski film...

Nadolazećih nekoliko godina pokazat će nam koja će fantastična serija postati nova 'Igra prijestolja'. Uz gore spomenutu gledat ćemo i jednu ili dvije o svijetu 'Gospodara prstenova', nekoliko iz mitosa 'Igre prijestolja' te jednu o poznatom Witcheru iz istoimenog serijala igara. BBC će se s ovom ekranizacijom istinski morati pokazati žele li uzeti ovaj tron.

VIDI OVO! Sve se vidi: 13 najboljih dekoltea Hollywooda!

Idi na 24sata

Komentari 2

  • tomo100brt 17.09.2018.

    Sve tri knjige su vrhunske i pokupile su dosta nagrada, film je bio točan po knjizi tako da me nije razočarao. Zašto nije uspio nitko ne zna. Možda serija uspije. Svakako gledati ću je.

  • mihano 15.09.2018.

    Obožavam taj film koji sam pogledala nekoliko puta i veselim se seriji

Komentiraj...
Vidi sve komentare