To je to što me zanima!

Barić: Imamo odlične trenere, a uskoro nam stiže i Darijo Srna

KOVAČ, TUDOR, BJELICA To su sve moji učenici, znao sam da će postati treneri. Trener će, siguran sam, biti i Srna. Mora ostati uz nogomet, smatra Otto Barić
Vidi originalni članak

Naši su treneri nepravedno podcijenjeni. Pa pogledajte samo što neki od njih rade diljem Europe. Drago mi je što tako dobro ide mojim učenicima. Znao sam da će među njima biti dobrih trenera, kaže legendarni Otto Barić (83).

Igor Tudor, jedan od njegovih učenika iz reprezentacije, radi dobar posao s Karabüksporom u turskoj ligi. Nedavno je Tudor srušio Galatasaray, a u petak navečer je pao i Bešiktaš.

- Znao sam da mu mora krenuti. Tudor je po mojem mišljenju i u Hajduku radio dobar posao. Tamo je bilo teško raditi jer se stalno mijenjala momčad. Odlazili su mu igrači, ali sam znao da će kad-tad pokazati svoje trenersko znanje - rekao nam je Herr Otto.

Drago mu je zbog Tudorovih uspjeha u turskoj ligi, ali on nije jedini Ottov učenik koji je nakon završetka igračke karijere postao trener.

Niko Kovač je klasa

Niku Kovača i Nenada Bjelicu vodio je također u reprezentaciji. Bjelica je trener već deset godina, a Niko Kovač pravi je hit Bundeslige. Njegov je Eintracht Frankfurt u samom vrhu.

- Za Niku sam znao, bio sam uvjeren da će on jednoga dana postati vrhunski trener. Igrao je u Njemačkoj, to se vidi otkako je postao trener. I kao igrač je bio studiozan, a vidim da jednako radi kao i trener. U njega nikad nisam sumnjao. Drago mi je da je odlučio sjesti na klupu i od njega u budućnosti očekujem velike stvari - rekao je Otto i dodao:

- Bjelica je također kao igrač pokazivao namjeru da bude trener. On je u Austriji napravio velike stvari. Jako ga cijene. Mislim da će Nenad uskoro nakon Poljske raditi u nekoj jačoj ligi. On to sigurno zaslužuje.

Srna, ostani uz nogomet

Otto vjeruje kako će u budućnosti još neki naši nogometaši imati zapažene trenerske karijere.

- Mi imamo sjajno trenerske škole. Kod nas se uvijek dobro radilo. Ima tu puno trenerskog materijala među današnjim igračima. Imamo odlične trenere, a uskoro nam kraja karijere dolaze i oni poput Darija Srna. Da, mislim da će Srna postati trener i to jako dobar. Imao je sjajnu igraču karijeru.

- Napravio je velike stvari za Hrvatsku i svoje klubove. Mora ostati uz nogomet. Samo neka se posveti trenerskoj školi godinu-dvije dana nakon što prestane igrati i to će biti ključno. Vjerujte mi, Srna će biti odličan kad sjedne na klupu - tvrdi Barić.

Jurčevića dovesti u Dinamo

Slaven Bilić je s West Hamom nakon lošijeg ulaska u sezonu ponovno na pravom putu. On je u ovom trenutku bez ikakve sumnje najveći hrvatski trenerski brend.

- Bilić je prošle sezone napravio sjajne stvari. Ove je sezone imao problema, ali West Ham će opet biti dobro plasiran. Slaven ima sjajnog pomoćnika. Mislim da je vrijeme da Nikola Jurčević ponovno negdje bude prvi trener. On je moj bivši igrač i čovjek koji je uvijek bio posvećen nogometu. Da sam na mjestu ljudi iz Dinama, za trenera bih u budućnosti doveo Jurčevića - kaže Otto i pojašnjava.

- On opet treba sjesti na klupu u Maksimiru. Sad je nešto prošao, iskusniji je. I treba mu dati da nekoliko godina vodi Dinamo.

Roberte, osamostali se

Nije Jurčević jedini pomoćnik koji bi se trebao osamostaliti. Dobar trenerski kalibar je i Robert Kovač.

- On je otpočetka uz brata, ali ne treba se bojati. Studiozan je kao i Niko. I on može samostalno raditi - rekao je Otto Barić, koji je svojim bivšim učenicima uvijek na raspolaganju.

- Ne treba njih previše savjetovati, ali uvijek kad nazovu mogu im pomoći svojim iskustvom - završio je Herr Otto.
On uopće ne sumnja u našu trenersku struku. Uvjeren je kako će sve više naših trenera ići raditi u Europu.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • mestar 12.02.2017.

    Ako budu kao oto nece daleko.Sto je problem nasih trenera je to da ne napreduju s vremenom, nego robuju nekim starinskim semama koje su naucili od mentora. Oni svi ziherasi koji imaju dvije taktike. Jednu doma gdje srljaju i napadaju bez razlike propiv kakovog protivnika igraju, druga isto u gostima samo brnuto, parkiraju sve ispred svog gola i cekakju na kontre, polu kontre koje izvode brzinom puza. Tako da se dese da dosta puta ne upute ni udarac na gol puno slabijeg protivnika. Jos pametuju o nekoj genijanoj taktici.

  • 12.02.2017.

    A Prosinečki,ni riječi,pa kako vas nije sram,tu spominjete neke polutane propale,fuj!

  • f14 12.02.2017.

    Kako ovaj pokušaj trenera Otto Barić pokušava tuđe uspjehe sebi prisvojiti. Čuj njegovi učenici jer su igrali kod njega u najgoroj Hrvatskoj ikad. Zavuci se u neku rupu starče i ne pokušavaj se približit našem nogometu više, ionako ti je onaj poluprofesionalni austrijski nogomet vrhunac karijere.

Komentiraj...
Vidi sve komentare