To je to što me zanima!

Barić: Nikad nisam i nikad ne bih promijenio svih 11 igrača

U odnosu na Hapoel Nenad Bjelica je protiv Rudeša promijenio svih 11 igrača, a oni su ga potpuno iznevjerili i pošteno se izblamirali. Prednjačili su Lecjaks, Lešković, Hodžić...
Vidi originalni članak

Nikad u karijeri nisam napravio ovo što i Nenad Bjelica i nikad ne bih. Pa to nema nikakvog smisla. Ovih 11 igrača koje je stavio protiv Rudeša, mogao je staviti u nekoj utakmici u tjednu, primjerice, protiv Dubrave ili Kerestinca, nevažno, a ne u utakmici za bodove. Nepotrebno je izgubio dva boda, smatra Otto Barić.

Rudeš je u Maksimir stigao sa samo četiri zamjene, nije ih bilo ni za popunu zapisnika. Da stvar bude bolja, ili lakša za Dinamo, u momčadi Rudeša bilo je čak sedam igrača koji nikad nisu igrali prvu ligu. I umjesto da osvoji tri boda, Bjelica je, u odnosu na Hapoel, promijenio svih 11 igrača. Ne jednog, dvojicu, već svih 11.

- Imao je protiv Hapoela momčad koja je igrala dobro. Mogao je izmijeniti dva, tri igrača i ostaviti ovih osam koji su igrali dobro i dodati, recimo, tog malog Majera, Fiolića, pa da vidi kako oni igraju s najboljima, odnosno, kakvi su u najboljoj momčadi. Puno je logičnije da je izmijenio trojicu, pa ako Dinamo vodi, ubaciti još trojicu i vidio bi šest novih igrača i imao tri boda. Za ovu, nazovimo je B momčad, ima vremena - smatra Barić.

No, čak i takav Rudeš, sklepan od igrača posuđenih sa svih strana bio je prejak za ‘modre’, koji su se pošteno izblamirali.

- Moram sad vidjeti tko je za Dinamo, tko nije. Oni koji ne mogu igrati u ovakvoj utakmici ne trebaju mi - kaže Bjelica.

Za početak, s mjeseca se vidi da za Dinamo nije Jan Lecjaks. Svima je jasno da je daleko najslabiji igrač. Utakmica protiv Rudeša i kiksevi u obrani samo su potvrdili taj status, a uvidio je to i Bjelica koji ga je jučer poslao u drugu momčad "modrih". No on ne bi trebao biti jedini.

Marko Lešković za Dinamo je debitirao u veljači 2017. i od tada nije pokazao ništa. Iako je pompozno najavljivan i solidno plaćen, u Dinamu se nikako nije snašao.

Treći igrač upitne kvalitete za Dinamo je Armin Hodžić, kojeg prati glas igrača za male utakmice. I doista, kad pogledate, Hodžić u HNL-u nije zabio gol Hajduku, a Rijeci je zabio samo jednom i u ovom trenutku je iza Gavranovića i Budimira. Potonji se protiv Hapoela pokazao kao robusan centarfor koji može primiriti i zadržati loptu. Uostalom, Budimir je prošle sezone u prvenstvu u 21 utakmici za Rudeš zabio 13 golova, dok je Armin Hodžić za Dinamo u 24 nastupa zabio tek šest.

- Pričali su da je Rudeš promijenio momčad, da su to sve novi igrači. Jesu, ali i Dinamo je u toj utakmici imao sve nove igrače i izgubio prednost. Preozbiljno je prvenstvo da bi se bacali bodovi. Ja to nikad ne bih napravio, ima drugih načina. Lijepo bi rekao igračima: ‘Fala lepo, dečki, igrate u nekoj drugoj utakmici’ - kaže Barić.

Idi na 24sata

Komentari 65

  • Mercedes s klasa 30.07.2018.

    Ako je to bilo potrebno kako bi se svi u dinamu uvjerili da je lecjaks za drugu hnl već za treću hnl onda ovo sve ima smisla

  • cupi cupi 30.07.2018.

    Dragi Otto Bariću ti to ne bi napravio ovo što je Bjelica napravio je paravi potez zašto zato zašto nekoga plačati kada nije niti za 3 ligu gospodine Otto jer Hrvatska liga je jad i bijeda od nogometa ps Rudeš dovede 13 igrača iz 3 lige i oni koji su skupo plaćeni njih ne mogu pobijediti što će u dinamu da uzimaju plaću za čega za šetanje po terenu nije to engleska njemačka talijanska liga pa ako izmjeniš 11 igrača to ti se poslije obije o glavu ovo je više ne profesionalna nego amaterska liga od HNL-a tko je to napravio da bude tako svi u HNS-u na čelu sa predsjednikom Šukerom pa Zdravkom Mamićem i ostalima podobnicima naravno i suci za pošteno suđenje trebaju dobiti po par tisuća eura pitajte Širića i ostale suce onoga iz Zadra pa sada ovoga iz Šibenika Kulušića koji je šef sucima plaća karte lopovima politićarima da idu na utakmice reprezentacije u Rusiju dok se god ovi ne maknu ili dok se nešto na bolje ne promjeni nema tu sreće nekada smo bili ispred austrijanaca, švicaraca i ostalih nacija danas idemo prema africi kao i u politici standard Afrike kako Plenković kaže

  • kajzanavek 29.07.2018.

    Bravo Bijelica, pametno i razborito. Ne doživljavaj ove koji pametuju za ozbiljno, jer ne razmišljaju pametno, već pametuju. Od te jedanaestorice, onaj najlošiji Lecjaks vrijedi više nego cijeli Rudeš. Ta ekipa je trebala razmontirat Rudeš (bez uvrede Rudešani), ali se pošteno izblamirala. Njihova i samo njihova sramota, oni su igrali ne trener. Tu bi izdvojil (kao pozitivno) od ovog jada Moharramija i naravno Perića.

Komentiraj...
Vidi sve komentare