To je to što me zanima!

Ćiro: Fifa Luki mora dati trofej, ne sumnjam da će biti najbolji

Cristiano Ronaldo jedini je osvajač nagrade The Best za najboljeg nogometaša godine, a sada mu prijeti bivši suigrač Luka Modrić koji je prema mnogima prvi favorit za nagradu
Vidi originalni članak

Od trnja do zvijezda, takav je bio put Luke Modrića. Kapetanu hrvatske reprezentacije danas se klanja cijeli nogometni svijet. Dobio je Zlatnu loptu za najboljeg igrača Svjetskog prvenstva u Rusiji, a sad je među najvećim favoritima za najboljeg Fifina igrača godine, nagradu The Best.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Sine, nisam vjerovao da će Luka ikad biti najbolji igrač na svijetu, priznajem to, ali sam silno ponosan zbog ovoga. On jednostavno mora dobiti tu nagradu. On je kapetan svjetskog viceprvaka i jedan od najboljih igrača prvaka Europe - Reala. To je dovoljno da dobije nagradu, uopće ne sumnjam da će na kraju biti najbolji na svijetu - rekao nam je legendarni Ćiro Blažević, koji se javio s putovanja u Livno, kamo je išao na doček Zlatka Dalića.

ODABRALA FIFA Bravo kapetane! Modrić među kandidatima za igrača godine

- Na Luku mora biti ponosna cijela Hrvatska. On je najbolji ambasador naše zemlje u svijetu, eto koliko je velik - kaže Ćiro.

Prestižna Fifina nagrada ove će godine imati svoje treće izdanje, jedini osvajač je zasad Cristiano Ronaldo, oba je puta iza njega bio Lionel Messi. Sad bi Luka lako mogao završiti ispred obojice. Fifa je jučer objavila imena desetorice igrača koji nastavljaju lov na tu nagradu. Naravno da je među njim i hrvatski maestro, a on je i prema čitateljima ugledne Marce prvi favorit za nagradu.

Luki je nedostajao samo iskorak s reprezentacijom. Sad je napravio i to, on je klasa za sebe, to je pokazao na svim utakmicama Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Luka Modrić dosad je u oba Fifina izbora bio u momčadi godine. Riječ je o izboru FifaPro World 11. I 2016. i 2017. godine Modrić je u tom izboru bio među 11 najboljih igrača na svijetu. Već je godinama bez ikakve sumnje među dva-tri najbolja veznjaka na svijetu, a to automatski znači kako je i među ponajboljim igračima svijeta. Dojam navijača diljem svijeta je isti - Luka je zaslužio nagradu za najboljeg igrača.

- Stavio bih Cristiana Ronalda, tamo bi također bili Modrić, Raphael Varane, koji je osvojio sve, i Neymar, koji je imao dobro Svjetsko prvenstvo i ne bi ga trebalo suditi samo po padanju. Za kraj, dodao bih i sebe - izjavio je prije nekoliko dana Kylian Mbappe kad su ga pitali tko bi, prema njegovu mišljenju, trebao biti u izboru za Zlatnu loptu France Footballa.

GURNUO JE I - SEBE Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...

Ne sumnjamo kako će Modrić i u tom izboru biti među najboljima. Tko zna, možda na kraju pokupi i obje ove nagrade. Šest je godina zaredom maestro oskarovac, šest je godina zaredom dobio nagradu za najboljeg hrvatskog igrača.

- Luka je pravi primjer koliko su čudni i različiti nogometni putevi. Teško je za njega u bilo kojem trenutku bilo reći “e, taj će dečko biti čudo”. Na takve stvari utječe i puno vanjskih faktora. On je od samih početaka živio sportski, znao svoj cilj - rekao je u jednom od razgovora Stjepan Deverić, koji je Modrića vodio prije 15 godina na posudbi u Zrinjskom.

- Meni je tad igrao centralnog veznog, a oduvijek je pokazivao kreativnost, pa i imao urođeni dar. Uvijek bi pronašao načina da se nametne u igri. Naravno da je tad bio vrlo mlad, ali tehnički je već tad bio savršen - prisjetio se Deverić.

On je još prije 15 godina znao kakva se igračina krije u Modriću. Ova sezona to je samo potvrdila. Zamislite samo Luku ispred Messija i Ronalda... Dvojica ponajvećih ikad čestitaju našem igraču, to bi doista bila priča iz bajke.

Lukin put do vrha...

Najbolji u ligi, bio je odličan u Zrinjskom

U sezoni 2003/2004. Modrić je bio na posudbi iz Dinama u Zrinjskom iz Mostara. Dobio je nagradu za najboljeg igrača lige BiH 2003. godine. I na teškim je terenima diljem BiH pokazao svoju veliku klasu.

Najbolji igrač HNL-a 2007. godine

Bio je najbolji igrač HNL-a, a te je 2007. godine osvojio i nagradu za najboljeg hrvatskog igrača. U Dinamu je odigrao tri sjajne sezone te je 2008. godine otišao u slavni engleski Tottenham.

Najbolji igrač Spursa 2011.

Četiri je godine Luka Modrić nosio dres slavnog londonskoga kluba. Godinu prije odlaska u Real proglašen je najboljim igračem Spursa. Bilo je to 2011. godine.

Dvije nagrade za najboljeg veznjaka lige

Četiri je puta kao igrač Reala bio u najboljoj postavi Lige prvaka, dvaput je bio najbolji veznjak španjolske lige.

POGLEDAJTE VIDEO:

Idi na 24sata

Komentari 32

  • Dalmatinac92 25.07.2018.

    Ako je to ciro reka to je 100% sigurno

  • ante9698 25.07.2018.

    Pa kako u pricu uopce ulazi Cristiano ili Neymar, ta dvojica su imala jako teski sezonu i na koncu ronaldo zabije neke golove na kraju sezone LP a nema ga cijele godine u Spanjolskoj, kriteriji su smijesni, zabia je par golova na SP , ali i dalje je ispao kao i Messi, dok je Messi imao vrhunsku sezonu, apsolutna dominacija u Spanjolskoj i velikim utakmicama kao El Clasico, spasava je Barcelonu vise navrata, imao niz od 40+ neizgubljenih utakmica, ali se lako zaboravi prvi dio polusezone kada je ronaldo imao smijesan pocetak, Luka Modric medu glavnima igracima Reala i glavni igrac Hrvatske, potpuno bi bilo zasluzeno

  • 1605 25.07.2018.

    Ljudi moji pa jedan Andrea Iniesta nije osvojio zlatnu loptu, a na vrhuncu bio je bolji igrač od Luke i još je osvojio svjetsko prvenstvo 2010., te bio najbolji igrač istog... Messi i Ronaldo su zvijeri i tu niko nema šanse... Bez obzira na svjetsko prvenstvo...

Komentiraj...
Vidi sve komentare