To je to što me zanima!

Baklje na rivi u čast Dine: 'Nije išlo, morska struja je bila jaka'

Levačić je željela isplivati rutu koju je 1975. savladao legendarni Veljko Rogošić, a iznosi 54 kilometara od Visa do Splita. Tijekom maratona je, osim broda u pratnji, na nju pazio i brod GSS-a
Vidi originalni članak

Hrvatska plivačica Dina Levačić (22) nije uspjela preplivati 54 kilometra između Visa i Splita. Odustala je tri kilometra nadomak cilja do splitske Rive zbog poteškoća s morskom strujom te je do Rive dovezena brodicom splitskog Pomorskog fakulteta.

POGLEDAJTE GALERIJU: 

Na Rivi ju je dočekalo mnoštvo obožavatelja, zapaljeno je i više baklji njoj u čast, a župan splitsko-dalmatinski Blaženko Boban predao joj je buket cvijeća.

POGLEDAJTE VIDEO: 

- Nije bilo lagano, a pogotovo kada sam bila tako blizu, a tako daleko. Plivala sam na mjestu dva sata. Ljudi koji me znaju, znaju da ako sam odustala da je stvarno bilo teško - rekla je Dina na dočeku za Dalmatinski portal

- Malo sam razočarana, trebalo mi je još tri kilometra do cilja i skoro sam vidjela Rivu, dala sam sve od sebe, ali nažalost nije bilo sreće - rekla je Dina Levačić novinarima na Rivi.

Naglasila je kako "nije išlo" jer se nakon Brača plivajući prema splitskoj Rivi suočila s jakom morskom strujom,

- Bila sam fizički i psihički na rubu snaga, imala sam problema s disanjem radi soli i jednostavno nije išlo - kazala je.

Priznala je kako je iznenađena i počašćena dočekom koji joj je priređen na splitskoj Rivi, a njezina majka je otkrila kako je na njenu intervenciju Dina odustala od daljnjeg plivanja.

- Ja sam bila ta koja je presudila da Dina izađe iz vode, iako ona to ne želi reći, jer se više od dva sata borila s morskom strujom koju je pokušala izbjeći, ali koja je zaista bila jaka -  rekla je Željana Levačić.

Dionicu Vis - Split do sada je uspio preplivati jedino Veljko Rogošić 1975. godine. Diana Levačić je rekla kako je to "mitska dionica," a na novinarski upit hoće li ponovno pokušati ostvariti taj pothvat kratko je dodala: "O tom potom."

Prošle je godine postala prva Hrvatica koja preplivala La Manche.

Dina za 20-ak dana kreće na put na Havaje gdje će pokušati otplivati još jedan maraton. 

 

 

 

Idi na 24sata

Komentari 63

  • scarletohara 29.07.2018.

    Svaka čast curo! Kapa do poda!

  • zebra 27 29.07.2018.

    Bravo Dina svaka čast 51 km je jako puno i ogroman i hrabar podhat.. Ona bi se mogla i u svijetu natjecat da postavi novi hrvatski rekord u najdužem plivanju.. Cestitam još jednom ovoj hrabroj djevojci..

  • BOROMIRBorko 29.07.2018.

    Bravo, curo! Ima i drugih bitaka, ne zali.

Komentiraj...
Vidi sve komentare