To je to što me zanima!

Dina, što radiš danas? Evo baš plivam od Visa sve do - Splita!

Čak 54 kilometra preplivat će Dina. Avantura bi trebala trajati oko 16 sati. Dužina plivanja nije toliki problem, kao ni struje, najveći problem će biti sunce, slanost mora i vrućina, rekla nam je
Vidi originalni članak

Dok ovo čitate, Dina Levačić je već daleko iza sebe ostavila otok Vis i pliva prema Splitu. Novi je to pothvat hrabre maratonke, ta 54 kilometra planira preplivati za 16 sati.

Start je u četiri na viškoj rivi, s koje će je ispratiti rijetki, a cilj na splitskoj rivi, gdje joj spremaju veliki doček. Maraton je zahtjevan, no ne koliko neki drugi koje je isplivala, kao ni oni koje tek planira isplivati.

- Dužina plivanja nije toliki problem, kao ni struje, najveći problem će biti sunce, slanost mora i vrućina, koja je jednako problematična kao i hladnoća. Nažalost, nema previše mogućnosti zaštite, na okus soli u ustima se moram naviknuti, krema za sunčanje pomaže kod opeklina, a vazelin koristim da me ne nažulja kostim. Koža nakon 16 sati u moru postane jako osjetljiva - otkriva nam Dina.

Tijekom maratona Dina će piti energetske i proteinske napitke, a s broda u pratnji dodavat će joj ih mama.

- Plan je za 10-ak sati doplivati do Splitskih vrata, prije nego što Bračani i Šoltani počnu potezati konop do otočića Mrduje, a onda za nekakvih šest sati do splitske rive - zaključila je ambiciozna Splićanka.

Idi na 24sata

Komentari 32

  • ping-pong 28.07.2018.

    Svaka joj čast! Ona je plivala i u New Yorku nešto, preplivala je La Manche, kako god svaka joj čast, uzor je svim plivačima.

  • anita1206 28.07.2018.

    Svu sricu želim...

  • 28.07.2018.

    Koliko košta brodska karta od visa do splita ??

Komentiraj...
Vidi sve komentare