To je to što me zanima!

Drama peteraca Srbiji donijela četvrto europsko zlato u nizu!

Srbima je to četvrta uzastopna zlatna medalja na europskim prvenstvima, te peta ukupno a Španjolcima je to bilo drugo finale na europskim prvenstvima
Vidi originalni članak

U finalnom susretu Europskog vaterpolskog prvenstva u Barceloni reprezentacija Srbije je pobijedila Španjolsku boljim izvođenjem peteraca nakon što je utakmica završila 7 - 7. 

Srbija je realizirala svih pet peteraca dok su Španjolci imali jedan promašaj.

Srbima je to četvrta uzastopna zlatna medalja na europskim prvenstvima, te peta ukupno a Španjolcima je to bilo drugo finale na europskim prvenstvima, te drugi poraz nakon što su 1991. u Ateni izgubili od Jugoslavije.

U ranije odigranom susretu Hrvatska je u dvoboju za broncu pobijedila Italiju 10-8. Hrvatskoj je to prva europska medalja nakon čak osam godina i četvrta ukupno. Na EP 2010. u Zagrebu Barakude su osvojili zlato, a u Firenci 1999. i Kranju 2003. naši vaterpolisti su osvojili srebro.

U susretu za peto mjesto Grčka je bila bolja od Crne Gore 8-6, dok je Rusija sedma nakon što je pobijedila Mađarsku 9-8. 

KONAČAN POREDAK

1. Srbija
2. Španjolska
3. HRVATSKA
4. Italija
5. Grčka
6. Crna Gora
7. Rusija
8. Mađarska
9. Njemačka
10. Nizozemska
11. Rumunjska
12. Francuska
13. Gruzija
14. Slovačka
15. Turska
16. Malta

Idi na 24sata

Komentari 70

  • DraženMuhvić 29.07.2018.

    Nema ništa ljepše nego čitati prepucavanja susjeda sa komšijama o nekakvim uspjesima i neuspjesima u sportu! Uostalom, a što nam je drugo preostalo? S čime se i mi i oni imamo hvaliti? Opljačkanim državama od strane vlastitih vlastodržaca? Prirodnim bogatstvima danim strancima u bescijenje? Uništenim gospodarstvima i poljoprivredom? Zatvorenim tvornicama i hrpom nezaposlenih koji kruh moraju tražiti u trećim državama? Uostalom, kao da je sve ovo što nemamo bitno! Najvažnije nam je nekakvo srebro, nekakvo zlato i kurčenje s tim i mahanje zastavama! Od toga nam djeca imaju što jesti, od toga imaju bolje obrazovanje, od toga imamo bolje zdravstvo! Neka nam je sporta i uspjeha u tome. Fucking region...

  • Eldorado1990 29.07.2018.

    Srbija🥇🥇🥇Bravo Hrvatska

  • jure11 29.07.2018.

    smece sport za didove da gledaju hahahah

Komentiraj...
Vidi sve komentare