Hrgović je viši, teži i 20 godina mlađi od protivnika Mansoura...

Dobio je gromoglasan pljesak prisutnih, sutrašnji meč bit će njegov prvi profesionalni na domaćem tlu. Nakon što je odradio vaganje, Hrga je pozirao sa svima koji su htjeli fotografiju
Vidi originalni članak

Sve je spremno za spektakl! Najbolji hrvatski boksač, neporaženi Filip Hrgović i njegov sutrašnji protivnik, iskusni Amir Mansour odradili su vaganje u zagrebačkoj Areni.

Hrga je na vaganje izašao dobro raspoložen, ali hladan kao špricer. Njegov protivnik Mansour družio se s obožavateljima uoči vaganja u zagrebačkoj Areni i spremno pozirao za fotografije.

VIDEO: "EL ANIMAL" HRGOVIĆ 'Mansour je robijao i fura se na gangstera, ali i ja sam iz geta'

Na koncu, obojica su stali na vagu i odradili sučeljavanje uoči sutrašnjeg meča.

Hrgović je imao 105,7 a Mansour 102,6 kilograma. Hrgović će tako imati i visinsku i težinsku prednost.

No, iskustvo je ipak na strani 46-godišnjeg Mansoura. Američki boksač je u društvu svojeg tima bio atrakcija i brojni ljudi htjeli su se slikati te ovjekovječiti ovaj susret. Odrasli i mladi, boksači i obožavatelji. Svi su se htjeli slikati s velikanom kao što je Mansour.

KONFERENCIJA UOČI SPEKTAKLA Mansour: Ovo je Hrgoviću meč života, a meni tek jedan u nizu

Ali sve je stalo nakon što je na vaganje izašao Hrgović. Dobio je gromoglasan pljesak prisutnih, sutrašnji meč bit će njegov prvi profesionalni na domaćem tlu. Nakon što je odradio vaganje, Hrga je pozirao sa svima koji su htjeli fotografiju.

- Nije meni ovo prva velika borba u karijeri. Ja sam u boksu već 12 godina i iza sebe imam stotine amaterskih borbi i nekoliko jako ozbiljnih profesionalnih. U karijeri sam sparirao s današnjim svjetskim prvacima tako da sam potpuno spreman i naviknut na ono što me čeka - rekao je Hrgović.

Mansour je pak pun samopouzdanja.

- Ako postoji ijedan posao u kojem možeš biti dobar kad se vratiš iz zatvora, iako te zatvor ne može učiniti boljim ni u čemu, onda je to boks. To je fizički sport. U zatvoru ne juriš za ženama, ne partijaš, nego jako dobro paziš na svoje tijelo. Ja sam cijelo vrijeme samo čitao i trenirao. Zamišljao sam da sam u kampu i da se spremam za borbu za svjetsku titulu. Jako poštujem Filipa i nisam došao ovdje biti samo broj u njegovoj karijeri. Možda jesam stariji, ali imam strašno puno iskustva i u subotu radim nešto što sam radio nebrojeno puta. Njemu je ovo, pak, prva takva borba. Iznimna čast će mi biti boriti se u njegovoj zemlji i u njegovom gradu u kojem sam predivno primljen - rekao je.

Vaganje je odradio i naš boksač Agron Smakići dok je Ivana Habazin imala 70,7 kg. Josip Bepo Filipi imao je ravno 91 kilogram, a sutrašnji meč bit će njegov profesionalni debi.

Najbolja slovenska boksačica i zvijezda u usponu Ema Kozin na vagu je stala sa 75,7 kilograma.

Idi na 24sata
Komentari (40)
 • zagi2

  Citam neki dan u sn hrga dobio nadimak "El animal" i da izjavu ja moram ubiti da nahranim svoj čopor? I pazite to jedne ozbiljne novine sa skolovanim ljudima stave na zadnju cijelu stranu!!!! Pa šta ce ovi osnovnoškolci i ...

  7. 9. 2018,   17:58
 • darkoni99

  da ga bar crni nalupa i spusti malo , el animal hahahahahahahahahaha. Kakav seljak

  7. 9. 2018,   18:05
 • Nikad dosta

  Ovaj Hrgovic pretjeruje previse!!!!!

  7. 9. 2018,   21:24
24sata.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja.